A migránsok miatt lázadtak fel a helyiek Kanári-szigeteken

Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor a 27 éves Kevint egy bevándorlókból álló banda megvert és kirabolt. Ekkor a Kanári-szigeteken a feldühödött helyiek egy hotel elé vonultak, ahová a kormány elszállásolta a migránsokat.

Egyre nagyobb a feszültség a Kanári-szigeteken a bevándorlók és a helyi lakosok között. Az idén november végéig már legalább 17 ezer migráns érkezett a szigetekre, akik többségét szállodákban helyezték el. A helyiekkel azonban egyre többször keverednek összetűzésbe, és a tömeges jelenlétük az egyébként is nehéz helyzetben lévő turizmust is veszélyezteti.

Dühös helyiek csoportja vonult egy szálloda elé a Kanári-szigeteken, ahol bevándorlók vannak elszállásolva. A beszámolók szerint a mogán-i lakosoknak elegük lett az illegális migránsokból, akik az elmúlt hónapokban folyamatosan érkeztek a városba.

Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor egy 27 éves férfit, Kevint egy bevándorlókból álló banda megvert és kirabolt. A férfi még múlt hét szerdán lett figyelmes arra, hogy Mogán központjában a nyugat-afrikai fiatalokból álló banda két lány inzultál. Kevin a segítségükre sietett, felszólította a migránsokat, hogy hagyják békén a lányokat. A csoport tagjai azonban rátámadtak, miközben egyikük azt kiabálta, hogy “öljük meg”. Erről Kevin testvére beszélt a sajtónak.

A Canarias7 beszámolója szerint ezután a támadók elfutottak, a férfi azonban utánuk ment, hogy visszakérje telefonját, pénztárcáját és a kulcsait. A banda egy idősebb tagjától végül visszakapta a mobilját és a pénztárcáját, a jogosítványát és a slusszkulcsát azonban nem.

A férfinak olyan súlyos sérülései lettek, hogy kórházba kellett szállítani, a hatóságok pedig eljárást indítottak. Az áldozat családja szerint azonban a szigeten egyre gyakoribbak az ilyen támadások.

A Kanári-szigetekre idén már legalább 17 ezer illegális bevándorló érkezett, ez a legmagasabb szám 2015 óta. Közülük mintegy hatezren szállodákban vannak elhelyezve, ami naponta 300 ezer euróba kerül.

Attól tartva, hogy az újabb migrációs hullám káros hatással lesz a jelenleg, a koronavírus-járvány miatt egyébként is nehéz helyzetben lévő turizmusra, és visszavetheti a szigetek gazdasági fellendülését, a turisztikai tanács, valamint Mogán és San Bartolomé de Tirajana önkormányzatai a kormányhoz fordultak segítségért még november végén. Azt szeretnék elérni, hogy a szállodákban lakó migránsokat helyezzék át befogadó-állomásokra.

Forrás: V4NA

Check Also

Európa gőzerővel készül a brexitkáoszra

Franciaország, Belgium és Hollandia is az utolsó simításokat végzi az alku nélküli brexit esetén életbe …