2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Anglia: Biztonsági őrök vitték ki a stadionból, mert nem tetszett neki a játékosok BLM-térdelése

10 perc alatt intézkedtek a szekusok a "renitens" szurkolóval szemben.Angliában ilyen a szólásszabadság. Ha, nem tapsikolsz a Black Lives Matter-nek, akkor repülsz a stadionból. Az elmúlt hónapokban a brit pályákon már kezd szokássá válni, hogy a találkozók előtt a labdarúgók letérdelnek, ezzel hívják fel a figyelmet a rasszizmusra. Mint ismert, hónapokkal ezelőtt az afroamerikai bűnözővel, George Floyddal szemben lépett fel egy rendőr, aki az intézkedés közben életét vesztette. A boncolás során kiderült, hogy nagyobb dózis Fentanyl volt a szervezetében, de az erőszakos bűnözővel szemben fellépő rendőr ítélték el. Amerikában ezután bontakozott ki a Black Lives Matter mozgalom, amelynek tagjai hetekig fosztogattak, gyújtogattak és erőszakoskodtak a fehérekkel szemben. Ez a hullám érte el most Európát is, több helyen már felvonulásokat tartottak. London, Róma, Párizs és Berlin is érintett volt. Budapesten nem jött be a terv, csupán néhány tucat agyhalott szenvedett.A tegnapi negyedosztályú találkozón, az Exeter - Harrogate meccsen is térdeltek a játékosok. A szurkolók egy része tapssal jutalmazta a játékosok mutatványát, azonban volt olyan, aki kifejezte nem tetszését. Egy szurkoló hangos fújólással díjazta a bohóckodást. Őt 10 perc alatt azonosították az őrök és kitessékelték a stadionból.Az Exeter City Football Club szóvivője elmondta:
"Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a szurkolók túlnyomó többségének, akik támogatták játékosainkat, amikor térden álltak a ma esti EFL széles körű kampánya részeként.
 Bede Zsolt – Vadhajtasok.huKövess a Telegramon, Vk-n vagy a Twitteren!T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató