Eltiltást kapott az Istent káromló futballista

Bryan Cristante, a Roma játékosa előbb öngólt rúgott a Bologna elleni bajnoki mérkőzésen, majd Istent káromolta. Az olasz szabályok azonban tiltják a káromkodást, így utólag eltiltották a szitkozódó játékost. 

Aligha lehet büszke vasárnapi teljesítményére Bryan Cristante, a Roma olasz válogatott labdarúgója, aki előbb kabaréba illő öngólt hozott össze, majd ezt követően hatalmasat káromkodott. Az olasz szabályok szigorúan tiltják az Istent becsmérlő szavakat, így nem csak a banális hibája miatt szomorkodhatott: csapata következő mérkőzését a lelátóról lesz kénytelen figyelni.

 

Az olasz labdarúgó-szövetség jelezte, hogy a videófelvételek elemzése alapján vitathatatlanul és egyértelműen káromkodott Cristante, a zártkapus mérkőzés miatt ráadásul a szurkolók zaja sem nyomhatta el szitkozódását. A szabályozás 2010 óta van érvényben a világ egyik legerősebb bajnokságában: ha egy játékos – vagy edző – Istent szidalmazza vagy a szentekre tesz sértő megjegyzést, eltiltásra számíthat.

Korábban hasonló ügybe keveredett az olasz labdarúgás legendája, Gianluigi Buffon is: a Juventus világbajnok kapusa egészen sajátságos módon mentette ki magát, mivel állítása szerint nem a “Dio” (Isten) szót használta, hanem a “Zio”-t, amelynek jelentése nagybácsi….

Forrás: 777blog.hu

Check Also

Lovagi rangra emelték a Black Lives Matter-ért térdelő Hamiltont

A lovagi rangra emelt Lewis Hamilton Forma-1-es autóversenyző mellett a nagy-britanniai koronavírus-járvány elleni küzdelem hősei szerepelnek …