Felgyújtották egy iszlamizált negyedben a város karácsonyfáját Franciaországban

Egy pillanat alatt lángra kapott a franciaországi Lyon egyik kerületének karácsonyfája, miután ismeretlenek szándékosan felgyújtották, számolt be róla több orgánum is. A Valeurs Actuelles hírportál felhívja a figyelmet arra, hogy a fa Lyon egy „sérülékeny” iszlamizált, nem asszimilált kerületében található.

Gyerekes és teljesen haszontalan tettnek nevezték többen is azt, hogy valakik szándékosan felgyújtották a város karácsonyfáját a város egy „sérülékeny” kerületében. A karácsonyfát minden évben felállítják a téren a környékbeli gyerekek örömére, idén azonban valaki vagy valakik ezt nem nézték jó szemmel.

 

SÉRÜLÉKENY KERÜLET

A Valeurs Actuelles hírportál felhívja a figyelmet arra, hogy a fa Lyon egy „sérülékeny” kerületében található. Az eset kapcsán sokan megjegyezték, köztük a kerület polgármestere is, hogy a fa felgyújtása gyerekes, rosszindulatú és teljesen haszontalan volt, de többen arra is felhívták a figyelmet, hogy a környéken amúgy is sok a bűncselekményVolt, aki úgy fogalmazott, „iszlamizált, nem asszimilált” a környék, írja a Valeurs Actuelles. A hatóságok egyelőre azt vizsgálják, hogy valóban gyújtogatás történt-e, vagy egyszerű rövidzárlat okozta a tüzet, ez utóbbi azonban nem valószínű a sajtóértesülések szerint.

Az üggyel kapcsolatban volt, aki a Twitteren a bordeaux-i polgármester döntésére emlékeztetett , aki idén környezetvédelmi okokra hivatkozva nem akart a városban karácsonyfát állítani.

A módszerek nem azonosak, de a harc hasonló

—fogalmazott bejegyzésében.

 

Forrás: V4NA

Check Also

Európa gőzerővel készül a brexitkáoszra

Franciaország, Belgium és Hollandia is az utolsó simításokat végzi az alku nélküli brexit esetén életbe …