Szoboszlai Dominik a valaha volt legdrágább magyar focista lett

Szoboszlai Dominik lett a legdrágábban elkelt magyar futballista, ugyanis korábban sosem fizettek ilyen sok pénzt magyar játékosért.

Mint arról portálunk is beszámolt a magyar válogatottat az Eb-re kilövő Szoboszlai Dominik Lipcsében folytathatja pályafutását, amit csütörtök este a Bundesligában szereplő lipcsei együttes hivatalosan is bejelentett.

A transfermarkt szerint a Lipcse 20 milló eurót fizetett a magyar tehetségért, ami azt is jelentette megelőzte ezzel Dzsudzsák Balázst a rangsorban,

aki 2012-ben 19 millió euróért váltott klubot, ugyanis az Anzsi Mahalacskalától a Dinamo Moszkvához ennyiért igazolt át a magyar válogatott egykori csapatkapitánya.

Az osztrák Red Bull Salzburgtól három és fél év után távozó 12-szeres magyar válogatott középpályás négy és fél évre szóló, 2025 nyaráig érvényes szerződést kötött a lipcsei klubbal, amely egybehangzó sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizetett a játékjogáért.

A magyar válogatott futballistát rengeteg topklubbal is szóba hozták és szinte borítékolható volt, hogy télen klubot vált, főleg a sikeres Európa-bajnoki kvalifikáció után, ráadásul Szoboszlai góljával jutott ki a magyar válogatott a részben hazai rendezésű Eb-re, miután az Izland elleni mérkőzés ráadás perceiben szerezte a győztes gólt a Puskás Arénában.

Szoboszlai Dominik csütörtökön menedzserével, Esterházy Mátyással és édesapjával, Szoboszlai Zsolttal együtt utazott Lipcsébe, ahol átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és hosszútávú szerződést kötött a lipcsei klubbal.

Szoboszlai két válogatott társával Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal szerepelhet a Bundesligában. A 20 esztendős tehetség karácsony után csatlakozik a lipcsei kerethez és január 9-én a Dortmund ellen mutatkozhat be új csapatában.

2012 januárja óta Szoboszlai már a 18. játékos, aki a Salzburgtól a Lipcséhez szerződik. A magyar válogatott játékos az osztrák együttest 2017 óta erősítette és ezalatt 82 mérkőzésen 26 gólt szerzett. A Salzburg színeiben a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett. Szoboszlai új csapatában a 17-es mezszámban fog szerepelni.

Forrás: Ma7.sk

Check Also

Kizárta az orosz sportolókat az olimpiáról a Nemzetközi Sportdöntőbíróság

Megszületett a végleges döntés az orosz doppingügyben: a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a korábban kiszabott négyéves …