Hadházy azt hiszi, hogy képviselői igazolványa egy fénykard

Rákay Philip írása:

„A Hadházy-félék az örök stréber árulók, akik abban a pillanatban, amikor némi erőt éreznek maguk mögött, azonnal visszaélnek – nem is létező – hatalmukkal. Szekszárdon élő barátaimnak köszönhetően, hosszan tudnék mesélni arról, hogyan is került be anno Hadházy a helyi képviselőtestületbe. Maradjunk annyiban: meglehetősen dicstelen történet az is… Ahogy persze önmagáért beszél, hogyan keveredett pártból pártba, s milyen módon vert szét maga körül mindent, kóros összeférhetetlenségével, gerinctelenségével.

Miközben egy törpepárt listáján került a Parlamentbe – amelyből azóta kilépett, mert onnan is kiutálták –, egy ideje független képviselőként hiszi el magáról, hogy ő a magyar politika élő lelkiismerete. Miközben Hadházy nem más, mint az örök feljelentő házmester archetípusa, a sokszor lyukra futó, mindent és mindenkit gyanúsnak látó, de saját magában megingathatatlanul biztos, kételkedést, önreflexiót hírből sem ismerő pszichológiai esettanulmány.

Hosszas lelki rákészülés után érdemes megnézni az alábbi videót, amelyen az látható, ahogy egy teljesen személyiségzavaros ember a fejébe veszi, hogy ha törik, ha szakad, csak azért is bejut a szekszárdi kórházba, annak is a szigorúan biztosított, és lezárt Covid-részlegébe. S teszi ezt azért, hogy ellenőrizze, milyen állapotok uralkodnak. Nyomasztóan nagy igény lehet az ő szakértelmére ott is, pláne ezekben a küzdelmes hetekben.

Arra az emberre, aki képviselői igazolványában látja a Jedi erőt, ami szerinte őt mindenre is feljogosítja… Külön szenteljünk figyelmet annak, ahogy ez a szerencsétlen büszkén villog a hivatalos kártyájával, s szemmel láthatóan komolyan azt hiszi, hogy neki bármikor, bárhová joga van bejutni, csak azért, mert képviselő. Csak kérdezem: legközelebb egy császármetszésre, netán egy szívátültetésre, vagy mondjuk a Paksi Atomerőmű vezérlőtermébe akar majd spontán bekéredzkedni? ”

Check Also

Mostantól Donáth Anna az arcátlanság mértékegysége

Hidvéghi Balázs belerúgott egyet a momentumos hazaárulóba:   „A momentumos EP-képviselő Facebook-bejegyzésében egyenesen Orbán Viktort …