Ökör Jakab: a magyarok csak úgy élhetik túl a válságot, ha ez a kormány nem éli túl

“Új kormányprogram: segíts magadon! Röviden ennyit jelentett ma be Orbán.” – írja Jakab Péter a Jobbik elnöke Facebook oldalán.

Mint írja: “Lassan egy éve mélyül a válság a koronavírus miatt. A magyar gazdaság a bedőlés szélén áll. Az emberek felélték a megtakarításaikat, ha volt egyáltalán. Százezrek veszítették el az állásukat, mások részmunkaidőben kénytelenek dolgozni még kevesebbért. És akkor Orbán a fa alá teszi az újabb úgynevezett mentőcsomagot. Szó nincs a munka nélkül maradtak megsegítéséről, az álláskeresési járadék emeléséről. Szó nincs arról, hogy csökkentjük a munkavállalókat sújtó adókat, és a bérek 80 százalékos átvállalása is elmarad. Néhány szektorban két hónapra átvállalja a kormány a bérköltségek kétharmadát. Szépségtapasznak is kevés. Viszont a családok kapnak kedvezményes hitelt lakásfelújításhoz. Hitelt! Akkor, amikor az ember azt se tudja, mit hoz a holnap, lesz-e munka, lesz-e kenyér az asztalon. A legtöbb család ilyenkor nem lakásfelújításban gondolkodik, meg hitelben, hanem túlélésben. Az álkeresztény kormány mentőcsomagja valójában ennyi: segíts magadon, Isten is megsegít.

Egyre világosabb: a magyarok csak úgy élhetik túl a válságot, ha ez a kormány nem éli túl.”- írta ez az ökör Jakab a Facebookon.

 

Check Also

Bayer Zsolt: Az Index szállította a vödör szart

A szemét magyar és szlovák kormány már szombaton elkezdte az oltásokat,- írja Bayer Zsolt a …