A homoszexuálisok mellett kampányolt a váci polgármester advent vasárnap

Nem akarnak márt, mint szeretni és szeretve lenni – írja advent utolsó vasárnapi bejegyzésében a váci polgármester, aki érdekes módon most látta elérkezettnek az időt, hogy egy leszbikus párra hívja fel a figyelmet. Matkovich Ilona a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepén nem pusztán a másság mellett tette le voksát, de fel is rótta: hogy lehet kereszténységnek hívni a kirekesztést.

Egy leszbikus párról emlékezett meg advent negyedik vasárnapján Vác polgármestere. Matkovich Ilona, aki közszereplői Facebook oldalán minden héten összegzi a településen történteket, a karácsony előtti utolsó vasárnap azt tartotta a legfontosabbnak, hogy egy Vácon felnőtt nőről meséljen, aki most barátnőjével neveli gyermekét.

A megható történet szerint: “van egy család. Váciak. Régóta ismerem a szülőket, a gyerekek a szemem előtt nőttek fel. Nagyon jó emberek. Aki hozzájuk fordul, azon segítenek. A két gyerek megházasodott, egyházi esküvő, szinte egy időben. Az egyik azonban pár hónap múlva elvált. Megpróbálta az általa is helyesnek vélt életformát, de elbukott. Aztán évekig tartó mélységes csönd következett. Elköltözött Vácról, oda, ahol senki nem ismerte. Gyereket szült, és a barátnőjével nevelik. Azt hiszem, nem akarnak mást, csak szeretni és szeretve lenni”.

A polgármester odáig megy az okfejtésben, hogy a december 15-i alkotmánymódosítás óta azonban “alaptörvény-ellenes lett a magánéletük”.

– Kereszténységnek hívni a kirekesztést? – teszi fel a nagy kérdést Matkovich Ilona, aki ezek után, tizedik napirendi pontként megemlíti, hogy meggyújtották a  Főtéren  a városi adventi koszorú negyedik gyertyáját.

– Szeretni a mostani viszonyok között nagyon fontos feladat –  jegyzi meg a polgármester, aki ezek után még arról is beszámol, hogy Vácot meglátogatta a norvég nagykövet.

Forrás: Magyar Jelen

Check Also

Karókkal esett egymásnak a kiccsalád, ketten életveszélyesen megsérültek

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén …