2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Nem lesz térdelés a leköpött fehér játékos miatt - a rasszista Thuram büntetése csupán pénzlevonás lesz

Fizetésmegvonással büntették az ellenfele arcába köpő focistát.Marcus Thuram, a Borussia Mönchengladbach labdarúgója azt mondta, vállalja tette következményeit, egyúttal mindenkitől elnézést kér, amiért arcon köpte ellenfelét a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján.Klubja vasárnap közölte: egyhavi fizetésmegvonással büntette a rasszista játékost.A Mönchengladbach-Hoffenheim mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos szóváltásba keveredett, majd a házigazdák francia csatára közvetlen közelről arcon köpte a vendégek osztrák védőjét. A játék folytatódott, mert Frank Willenborg játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után Thuramnak piros, Poschnak sárga lapot adott. „Mindenkitől elnézést kérek, Stefan Poschtól, az ellenfeleimtől, a csapattársaimtól, a családomtól és mindenkitől, aki ezt látta” – írta a 23 éves Thuram – a világbajnok Lilian Thuram fia – szombaton késő este a közösségi oldalán.
Valami olyasmi történt, ami nem én vagyok, és soha nem szabadott volna megtörténnie. Természetesen vállalom a tettem következményeit.
Marco Rose, a Mönchengladbach vezetőedzője már a meccs után bocsánatot kért a klub nevében.
Thuramra várhatóan hosszú eltiltás vár, klubja azonban már vasárnap közölte, hogy egyhavi fizetésmegvonással büntette a játékost, az összeget pedig jótékony célra fordítják. A Hoffenheim 2-1-re megnyerte a mérkőzést, miután a 86. percben kihasználta az emberelőnyét, és megszerezte a győztes gólt.Forrás: 24.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató