Gulyás Gergely: Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legkorruptabb figurája

Sem Európában, sem a világban nincs komoly trendforduló, ezért a Szentestét kivéve nem indokolt semmilyen enyhítés – hangzott el a várhatóan utolsó idei kormányinfón. Ugyanakkor Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt mondta: itthon úgy tűnik, túl van a tetőponton a járvány második hulláma. Ám a megoldás csak a vakcina lesz – tette hozzá a miniszter.

 

Oldalunk megtalálható a HunDub-on!

 

Sem a világban, sem Európában nincs komoly trendforduló, ezt állapította meg a kormány hétfői ülésén – hangzott el az idei várhatóan utolsó kormányinfón. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint ezért nem lesz enyhítés az ünnepek alatt a Szentestét leszámítva.

A 14 év alatti gyermekek nem számítanak bele a 10 fős korlátozásba – mondta a miniszter.

Gulyás Gergely bejelentette azt is: a kormány lezárta a légiközlekedést Nagy-Britanniából, éjféltől nem jöhetnek gépek. Az új vírusmutáció veszélyességét nehéz felmérni, ezért indokolt az óvatosság, de biztató, hogy a vakcina úgy tűnik, hatékony ez ellen a mutáció ellen is – tette hozzá a miniszter.

Gulyás Gergely elmondta: az aktív fertőzöttek száma 190000 ember. A miniszter szerint a fertőzés terjedésében fordulat következett be. Reméli, hogy a halálozások száma egy hét-10 nappal követni fogja az új fertőzöttek számát.

Az állampolgárok fegyelmezettsége hozzájárult ahhoz, hogy a vírus kontroll alatt volt tartható – hangsúlyozta a miniszter..

Ami a vakcinát illeti: a Dél-Pesti Centrumkórházban 5500, EU-ból érkező vakcina segítségével megkezdődik a tömeges oltás. A Covid-osztályokon dolgozó egészségügyi szakembereket oltják be először. Pfizer-vakcina érkezik – mondta a miniszter.

Hitelmoratórium: lényegtelen, milyen tájékoztatót küldtek ki a bankok

A hitelmoratórium meghosszabbításáról elhangzott: mindenki számára, aki 2020. március 18. előtt vett fel hitelt. Most a jogosultak 56 százaléka veszi igénybe. A vállalkozók 48,5 százaléka élt a hitelmoratóriummal. A bankok nem örülnek ennek a döntésnek, de lényegtelen, milyen tájékoztatót küldtek – mondta a miniszter, hozzátéve: aki fenn akarja tartani a moratóriumot, annak semmit nem kell tennie.

150 milliárd forint marad a vállalkozásoknál az IPA megfelezésével a 4 milliárdosnál kisebb forgalmú cégeknél.

6 millió forintos lakásfelújítás támogatást kaphatnak a gyermeket nevelő családok, ennek fele vissza nem térítendő támogatás lesz – jelentette be Gulyás Gergely.

A miniszter hangsúlyozta: majdnem 900 ezerrel dolgoznak többen ma Magyarországon, mint 2010-ben.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva a magyar politika legkorruptabb figurájának nevezte Gyurcsány Ferencet.

 

Forrás: ATV

Check Also

Karókkal esett egymásnak a kiccsalád, ketten életveszélyesen megsérültek

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén …