2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Jákob vérszemet kapott: akár kétharmaddal is leválthatjuk Orbánt

Teljessé vált az ellenzéki összefogás, miután a baloldali Jobbik is csatlakozott a kezdeményezéshez az ellenzéki pártelnökök egyeztetésén. A nemzeti oldal árulója, Jakab Péter leszögezte, hogy az árkokat be akarják temetni és minden magyart képviselni szeretnének.A csicskapárt elnöke az ATV-stúdiójában elmondta, hogy azt nem tudja, hogy történelmet írtak-e, de az biztos, hogy itt lesz egy lábjegyzet. Az ellenzéki együttműködésben egyetlen nyitott kérdés maradt, ez pedig a lista kérdése, a Jobbik az elmúlt időszakban a több lista mellett érvelt, mert az önkormányzati választások eredményei azt mutatták, hogy a több lista több ellenzéki mandátumot is jelent.Időközben viszont a Fidesz "becsúszó szereléssel" megérkezett, módosította a választójogi törvényt, így nem maradt más lehetőség, mint a közös lista.
Azért vártak ki ennek ellenére a közös listához való csatlakozással, mert garanciákat akartak kapni a többi ellenzéki párttól arra, hogy a közös lista nem csak egy hatalomtechnikai eszköz, hanem egy belépő is egy jobb Magyarország felé.
Az ellenzéki pártok meg tudtak egyezni abban, hogy olyan jelölteket állítanak, akik nem vettek részt korrupciós ügyekben és nem játszottak össze a Fidesszel - Jakab elárulta, hogy lesz egy fedhetetlensége nyilatkozat, amit minden indulónak alá kell írnia. A Jobbik elnöke azt is leszögezte, hogy az árkokat be akarják temetni és minden magyart képviselni akarnak. Az új kormánynak vállalnia kell azt is, hogy szembenéz a múlttal, ebbe beletartozik az ügynökakták nyilvánosságra hozatala is. Jakab szerint nem a Fidesz szavazókkal van gond, őket támogatni akarják ők is. A munkahelyeken nem lesz leszámolás, mindenkit az érdemei alapján kell megítélni. Jakab szerint 2022-ben előállhat olyan közhangulat, hogy akár kétharmados többséget is szerezhet az ellenzék. Félmillió szavazót már veszített a Fidesz, mivel sokan a pénztárcájukon fogják a válságot érezni, rá fognak jönni, hogy a Fidesz nem kormányoz, hanem uralkodik- jelentette ki krumplis Jakab.Forrás: ATV nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató