Agyonlőttek három csendőrt Franciaországban

Három csendőrt agyonlőtt, egyet pedig súlyosan megsebesített egy férfi szerdán hajnalban a a közép-franciaországi Clermont-Ferrand régióban. Az egyenruhásokat az eddigi adatok szerint egy családi perpatvarhoz riasztották. A helyszínen lévő ház kigyulladt, egyelőre nem tisztázott, hogy a negyvennyolc éves merénylő bent maradt-e az épületben, vagy elmenekült a helyszínről.

Lelőttek három csendőrt Franciaországban, egy negyedik pedig megsérült szerdára virradóra a közép-franciaországi Clermont-Ferrand régióban. A hatóságokat családon belüli erőszak miatt riasztották Saint-Just településre. Két csendőr nem sokkal éjfél után ért a helyszínre, ahol lövések fogadták őket, amikor megpróbálták megközelíteni azt a házat, ahol egy korábban fenyegetett nő menedéket kapott. Az egyik csendőr belehalt sérülésébe, a másik a combján sebesült meg. A negyvennyolc éves lövöldöző ezután felgyújtotta házát, majd ismét tüzet nyitott a ház közelébe érkező újabb csendőrökre, ekkor halt meg két másik járőr – erősítette meg Clermont-Ferrand ügyészsége. Tette után a lövöldöző elmenekült a helyszínről, a gyanúsítottat még keresik a hatóságok.

Az Origo beszámolója szerint François Chautard, Saint-Just polgármestere a Le Figarónak azt mondta, hogy a ház leégett, a hatóságok jelenleg azt igyekeznek megállapítani, hogy az elkövető bent maradt-e az épületben, vagy sikerült elmenekülnie. A helyszínen vannak a rendőrség taktikai egységei is. Gérald Darmanin, belügyminiszter azóta megnevezte a három lelőtt rendőrt. Elsőként a huszonegy éves Brig Arno Mavelt lőtte le a férfi, majd a helyszínre érkező negyvenegy éves Cyrille Morellel és a harminchét esztendős Rémi Dupuis-val végzett. A negyeik rendőr a lábán sebesült meg. Darmanin részvétét fejezte ki a lelőtt rendőrök családjának.

 

 

(MTI – Origo – Pestisrácok)

Check Also

Bevándorlók vadásznak rendőrökre a francia külvárosokban

Passzióból rendőröket hívnak ki a francia nagyvárosok bevándorló negyedéből fiatalok, hogy aztán ha a rendőrök …