2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Cseh Katalin: Elszámoltatjuk a Fideszt, akkor is ha esetleg nem kétharmaddal győzünk

Hivatalosan is létrejött múlt hétvégén az ellenzéki közös lista - többek között új alkotmányt és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást is ígérnek a pártok. Az ígéretek egy részéhez kétharmados többség kell, de Cseh Katalin szerint az is lehetséges, hogy 2022-ben sikerül az ellenzéknek ezt megszereznie.

A Momentum úgy gondolja, hogy minél szélesebb körben kell a választókkal lefolytatni a konzultációt arról, hogy ki képviselje a választókat, ne füstös szobákban dőljön el ez a kérdés- mondta Cseh Katalin az ATV Start műsorában. A technikai dolgok nagy része mögöttük van, most mára lehet arra koncentrálni, hogy a választókat meggyőzzék arra, hogy Magyarország is lehet európai fejlett ország. Az előválasztásra vonatkozó petíció kapcsán megjegyezte, hogy nagyon nagy az érdeklődés. Bíznak benne, hogy meg tudják mutatni, hogy van társadalmi támogatása annak is, hogy a listán is előválasztás legyen.
Közös programról nem tudni, de egy közös nyilatkozatban ígéretet tettek, többek között az elszámoltatás is szerepel ezek között. A magyar választókban szerinte teljesen indokolt aggodalom van, hogy akárkit választanak meg, a dolgok nem fognak megváltozni. Nekik viszont az a feladatuk, hogy megmutassák a választóknak, hogy ez nem üres ígéret ez.
Polt Péter leváltása, az új alkotmánybírák kinevezése, az Alaptörvény módosítása mind kétharmados döntést igényel- erre Cseh Katalin úgy reagált, hogy az elszámoltatás nem függ a Fidesztől. A momentumos politikus szerint az ellenzéki kétharmad sem kizárható, azonban ha nem lenne, ha már azt el tudják érni, hogy az ellenzéki választók akarata is érvényesül, már sokkal kiegyensúlyozottabb rendszert eredményezne. Szerinte nem kell kétharmad ahhoz, hogy tisztességesebb törvényeket hozzanak, sem ahhoz, hogy jól vezessék az országot. Járványkezelés kapcsán megjegyezte, hogy nagyon aggódik, mert az Egyesült Államokban is megugrott hálaadás követően a fertőzöttek száma, és attól tart, hogy itthon is hasonló jelenség lesz. Nagyon fontos lenne, hogy minél hamarabb beoltsanak mindenkit, de nem lát garanciákat arra, hogy fel lennének készülve erre a kormányzati oldalon.     (ATV)  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató