2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Mielőtt Biden megkapja, a Twitter törli Trump fiókjának a követőit

Donald Trump több millió követőjét kitörlik, mielőtt a Biden-adminisztráció hozzáférhet az elnöki profilhoz.Joe Biden csapata harcolt az intézkedés ellen, de a közösségi média óriása leszögezte, hogy „egyértelmű döntésről” van szó. A lépést azért is kritizálják sokan, mert ez jelentős változás az előző elnökváltáshoz képest, ugyanis a Twitter 2016-ban még beleegyezett Donald Trump kérésébe, hogy az akkor új elnök örökölje Barack Obama követőinek millióit.
2016-ban a Trump-adminisztráció kérésére megkapta Obama elnök összes Twitter-követőjét a @POTUS és a @WhiteHouse oldalon.
– tweetelt hétfőn Rob Flaherty, a megválasztott elnök informatikai igazgatója.
2020-ban a Twitter arról tájékoztatott minket, hogy jelenleg a Biden-adminisztrációnak nulláról kell indulnia.
Ez a kormány által vezetett fiókok, például a @POTUS és a @FLOTUS követőit érinti, amelyek mindegyike átkerül Bidenhez, amikor januárban átveszi az elnöki tisztséget.
Felajánlják a váltástA Twitter szerint azoknak, akik követik a jelenlegi elnöki fiókokat,
ÉRTESÍTÉST KAPNAK ARRÓL, HOGY A RÉGI KÖVETÉSÜKET ELVETTÉK, ÉS LEHETŐSÉGET KAPNAK ARRA, HOGY KÖVESSÉK A BIDEN-ADMINISZTRÁCIÓ ÚJ FIÓKJAIT.
Joe Biden személyes fiókjának, a @JoeBiden-nek egyébként 21,7 millió követője van, és a lépés azt természetesen nem fogja érinteni. Trump elnök híres arról, hogy szenvedélyesen használta elnöklése alatt a Twitter-fiókját, mind személyes, mind szakmai posztokkal, hogy a választókkal kapcsolatba lépjen. A Fehér Házban töltött ideje alatt több mint 50 000 alkalommal tweetelt. A tweeteket és a követők számát követő Factbase webhely szerint azonban Trump november óta 369 849 követőt veszített személyes fiókján. Ugyanebben az időszakban a megválasztott elnök: Joe Biden 2 671 790 követőt szerzett."Jót akarnak"A Twitter döntése néhány nappal azután következik be, hogy Jack Dorsey vezérigazgató számos politikai személyiséget követését felfüggesztette a platformon, köztük Trumpot, Joe Bident és Kamala Harris megválasztott alelnököt. Rebecca Lodge, a Start Up Disruptors marketingszakértője a Twitter döntésével kapcsolatban így fogalmazott:
Több millió ember követi az elnöki fiókot, és Donald „rajongói” meglehetősen fanatikusak, ezért a Twitter okos lépése lehet annak biztosítása, hogy ilyen módon minden lehetséges negatív és gyűlöletkeltő tweetet semlegesítsenek, mielőtt az új megválasztott elnök elfoglalná pozícióját.
Forrás: Index
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató