2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Lengyel László: a járvány halálos áldozatai miatt egyszer Orbán Viktort is felelősségre vonják majd!

Tényleg nincs már lejjebb. Az ellenzék karácsonykor is Orbán Viktort gyalázza. Most ez a szerencsétlen is 26-án érezte úgy, hogy valami nagyot kell mondania.Az ország többsége csak a járvány ideje alatt szembesült az egészségügy tragikus állapotával – nyilatkozta Lengyel László. Az elemző szerint a lélegeztetőgépre kötött beteg perspektívájából gyorsan kiderült, hogy itt nagy a baj. Bár mindez már jó ideje tudható, de a hírek terjedését a kormány sikeresen akadályozza. Lengyel azt gyanítja, hogy bizonyos országrészekben talán még arról sem értesültek az emberek, hogy Orbán haverja, Donald Trump megbukott. Lengyel szerint:
Amíg az egészségügyi intézkedések az első hullám idején hatásosak voltak, addig a kialakuló gazdasági válságot a kezdetektől rosszul kezelték. Megkockáztatom: nem egyszerűen hibásan, hanem bűnösen kezelték! 
Hozzátette: Az Európai Unióban ugyanis konszenzus alakult ki, hogy a költségvetési hiányt a tagországok a három százalékos küszöb fölé engedhetik. Vagyis a korábbi szigor ellenére, tudomásul vették a túlköltekezést. Ezt meg is tette Orbán Viktor, de a miniszterelnök elsősorban a sajátjainak kedvezett, némi túlzással a saját zsebébe rakta a pénzt. Nagyon nagy összeg ment a turizmusra, aminek jó része sohasem térül meg. Ezen kívül, százmilliárdon felüli összeg ment sportra, ami egészen elképesztő. Érthetetlen módon elkezdtek fegyverkezni, ami a nyílt korrupció terepe. Továbbá iszonyú pénzt tettek a bank-unióba, ami Mészáros Lőrinc bankjainak egyesítését jelenti. Szétszórták tehát a rendelkezésre álló pénzt, miközben naponta kifosztják az önkormányzatokat, pedig a helyhatóságok a járvány kezelésében is alapvetően fontos szerepet vállalnak. Illetve a kormány szinte semmit nem adott a vállalkozóknak, és nagyon keveset az elszegényedő munkavállalóknak. Ezért mondom, hogy Orbán nem egyszerűen rosszul, hanem bűnös módon kezeli a járvány okozta válságot. - nyilatkozta ez a agyhalott Lengyel.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató