2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Lengyelország az online szólásszabadságot a Big Tech cégek cenzúrájával szemben védelmező törvényt készített elő

Lengyelország nemzeti konzervatív kormánya új törvényt dolgozott ki az online szólásszabadság védelmére a Big Tech cenzúra ellen - írja a Breitbart.Az igazságügyi miniszter, Zbigniew Ziobro bejelentette a tervezetet (‘Act for the Freedom to Express One’s Views and Obtain and Disseminate Information on the Internet’), mely jogot fog adni a közösségi média használóinak arra, hogy egy új, a szólásszabadság védelmével foglalkozó bíróságra terjesszék be keresetüket.Amennyiben az új bíróság kimondja, hogy technológiai vállalatok, mint a Twitter vagy a Facebook olyan tartalmakat vagy fiókokat töröltek, melyek nem ütköznek a lengyel törvényekbe és egyébként legálisak Lengyelországban, úgy a cégeknek azonnal vissza kell állítaniuk a tartalmakat.
Ha nem teszik meg, akár 1.8 millió eurós büntetésre is számíthatnak a Big Tech cégek.
Németországban az igazságügyi miniszter önkényesen dönthet arról, hogy milyen tartalmat kell eltávolítani az internetről. Ez a cenzúra bevezetése. Ki akarjuk egyensúlyozni a nyilvános vita szabadságát. 
- magyarázta a lengyel miniszter.
 "Szabályozni akarjuk a közösségi média felhasználók és annak tulajdonosai közötti kapcsolatot. Elsősorban a cenzúráról van szó, amikor a lengyel jogszabályokkal összhangban lévő véleményeket nyilvánítunk ki és ezeket mégis törlik."
- tette hozzá egy miniszterhelyettes.Korábban volt, hogy a Twitter a magyar miniszterelnök vagy Donald Trump üzeneteit is szimplán azért törölte, mert az igazságot mondták ki vagy a konzervatív nézeteikkel sértették a globalista Big Tech cégek és gazdáik érdekeit vagy céljait. Forrás: Breitbart nyomán Vilaghelyzete
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató