2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Magyarország hat raklapnyi segélyszállítmányt küld a horvátországi földrengés károsultjainak

Hat raklapnyi segélyszállítmányt indított a magyar katasztrófavédelem Horvátországba a földrengés okozta helyzet kezelésére – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A keddi, 6,3-as erősségű földrengés után Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért. Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kértek a tagállamoktól.[caption id="attachment_94193" align="alignnone" width="700"] Zágráb, 2020. március 22.
Lakóépületekrõl lehullott törmelékek borítanak egy utcát Zágrábban 2020. március 22-én, a Richter-skála szerinti 5,6-os erõsségû földrengés után. Késõbb egy 5,1-es erõsségû, majd öt kisebb erõsségû földrengés rázta meg a térséget. Az emberek az utcákra menekültek, elment az áram, és több épület homlokzata megsérült. Legtöbben csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.
MTI/EPA/Antonio Bat[/caption] Magyarország az elsők között jelezte segítő szándékát, 250 összecsukható tábori ágyat és 250 hálózsákot ajánlott fel, amelyeket Horvátország el is fogadott. A kéttonnás, hat raklapból álló segélyszállítmány szerdán kora délután indították el a katasztrófavédelem logisztikai bázisáról, és várhatóan még az esti órákban megérkezik a horvát polgári védelem Zágrábhoz közeli raktárbázisára. Közölték: Magyarország legutóbb március 23-án küldött segélyszállítmányt Horvátországnak. Akkor az 5,6-os erősségű földrengést követően nyújtott segítséget a katasztrófavédelem 200 tábori ággyal és 200 matraccal.Forrás: MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató