2021. április 14. - Tibor
EUR : 358.57
USD : 301.29

A bajor miniszterelnök az EU hibás oltóanyag-politikáját kritizálja

Markus Söder szerint nehéz lesz elmagyarázni, hogy bár Németországban egy nagyon jó vakcinát gyártottak, ennek ellenére máshol mégis gyorsabban oltanak.Markus Söder a Bild am Sonntagnak adott interjújában élesen bírálta az Európai Bizottság koronavírus elleni oltóanyag-beszerzését. „A Bizottság valószínűleg túlságosan bürokratikusan tervezett: túl keveset rendelt a vakcinából és ezt is túl hosszú árvitákat követően” – mondta a politikus. „Hogy ez tekintettel a korszakos fenyegetettségre előrelátható volt, az meglátszik a világ más régióival való összehasonlításból” – folytatta Söder. Nyilvánvalóan túl keveset rendeltek a vakcinából és nem a megfelelő gyártókra támaszkodtak.
 „Nehéz lesz elmagyarázni, hogy miért állhatott elő az a helyzet, hogy bár Németországban egy nagyon jó vakcinát gyártottak, ennek ellenére máshol mégis gyorsabban oltanak” 
– utalt a miniszterelnök a Pfizer és a német BioNTech közösen fejlesztett oltóanyagára. Söder továbbá szorgalmazza, hogy gyorsítsák fel a jóváhagyási eljárásokat és a gyártási folyamatokat. Szerinte lehetséges alternatívaként kell számba venni, hogy amennyiben van rá mód, az oltóanyagot Németország más cégeinek engedélyével is gyártsák.Nagy a politikusok és az ismert emberek felelőssége
Söder szerint a németek oltási hajlandóságának javítása érdekében a politikusokat és az ismert közéleti személyiségeket a lehető leghamarabb be kell oltani.
Aggodalmát fejezte ki továbbá amiatt is, hogy az otthon dolgozók vonakodnak a vakcina beadatásától. „Még egyszer fel kell hívnunk a figyelmet az oltás fontosságára, emellett továbbra is figyelemmel kell kísérni e helyzetet.” A mostanában terjedő fake news hullámnak köszönhetően különösen fontos, hogy az állami vezetők jó példával járjanak elől – vélekedett Söder.Forrás: Mandiner
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató