2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Gyurcsány, Kamu Geri és FeGyőr is beoltatja magát

Kivárja a sorát a Momentum 31 éves elnöke, de beoltatja magát. Fekete-Győr András azt mondta az ATV Híradónak, hogy tart a betegségtől, de nem mindegyik oltóanyagot fogadná el.Fekete-Győr András Kincses Gyula MOK-elnök a szavait idézte, aki azt mondta, hogy azt válasszuk, amit az európai gyógyszerügynökség elfogadott. „Hogyha a kínait elfogadta, akkor szuper, akkor válasszuk a kínait is adott esetben, de az orosz vakcinát nem fogadta le az európai gyógyszerügynökség, innentől kifolyólag én nem vagyok hajlandó beadni magamnak" – mondta a Momentum elnöke.Gyurcsány Ferenc és a DK vezető politikusai beoltatják majd magukat. Közölték, hogy az unió által engedélyezett vakcinákkal, és a hivatalos oltási sorrendnek megfelelően.Budapest alkalmatlan főpolgármestere szerint oka van annak, hogy az emberek egy része nem bízik a vakcinában. Karácsony Gergely egyébként szintén beoltatja majd magát.
Kamu Geri szerint „az elmúlt időszakban nem volt őszinte, tényszerű és az állampolgárokat partnerként kezelő kommunikáció a járvány kapcsán, ennek sajnos most különösen isszuk meg a levét azzal, hogy sok a bizalmatlanság a magyar polgárokban az egész folyamattal kapcsolatosan".
Karácsony Gergely azt várja, hogy a kormány bevonja az önkormányzatokat az oltás megszervezésébe, enélkül, ahogy fogalmazott, már a következő járvány is elkezdődik, mire mindenkit beoltanak. Az MSZP társelnöke is a kormány iránti bizalom hiányának tulajdonítja az oltás elutasítását. Egyébként Tóth Bertalan is beoltatja majd magát. Tóth Bertalan szerint „a Fidesz-kormány ugyanis sok információt elhallgat, illetve manipulál, és ezzel indokolatlan félelmeket gerjeszt". Szerinte „sok magyar ember azért nem bízik a vakcinában, mert nem bízik a Fidesz-kormányban". Az LMP társelnökének már a profilképe is egyértelművé teszi, hogy beoltatja magát idén. A különböző vakcinák közötti választást azonban Kanász-Nagy Máté a háziorvosára bízza. „Teljes mértékben megbízom a háziorvosomban, szerintem ők ezt el fogják tudni dönteni, és én hallgatni fogok rájuk" – mondta. A pártvezetők, ha eljön az ideje, beszámolnak majd az oltásról a nyilvánosság előtt. Szerintük ennek legkésőbbi időpontja a nyár lehet.Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató