Kanalas Harris a gyerekkori történetét Martin Luther Kingtől lopta

Kamala Harris, az Egyesült Államok leendő alelnöke inspiráló gyermekkori történetet osztott meg az ELLE magazinnak adott interjújában, azonban hamar kiderült, hogy egy megszólalásig hasonló történet már korábban napvilágot látott Martin Luther King tolmácsolásában.

“Anyukám megkérdezte ‘Kicsim, mit szeretnél?’ A szemébe néztem és azt mondtam: ‘Szabaccságot’ [fweedom]” ,  meséli Kamala Harris az ELLE magazinnak adott interjújában, amelyen egy gyerekkori emlékét idézte fel, egy emberi jogi felvonulásról, amin közösen vett részt édesanyjával.

Egy Andray Domise nevű aktivista mutatott rá, hogy a Biden adminisztráció alelnökének elbűvölő történetét egyszer már megírták a Playboy magazin egyik 1965-ös számában, amikor Dr. Martin Luther King Jr. mesélte el egy alabamai kislány megdöbbentően hasonló történetét.

“Sosem felejtem el, amikor egy fehér rendőr megszólított egy néger kislányt egy meneten sétált az anyukája mellet. ‘Mit szeretnél?’ kérdezte komoran a rendőr, de a kislány egyenesen a szemébe nézett és így szólt: ‘Szabaccságot’ (Fee-dom). Ki se tudta ejteni. Gyönyörű volt”, fogalmazott az interjúban King.

A PostMillenial arra is rámutatott, hogy nem ez az első eset, hogy Harris olyan történeteket mesélt, amiknek megkérdőjelezhető a valóságalapja. Egy alkalommal Twitteren boldog Kwanzaa-t (afro-amerikai téli ünnep december 26-ai kezdettel) kívánt mindenkinek és elmondta, hogy gyermekkorában ők is mindig megünnepelték több generáción keresztül. Ennek ellenére később kiderült, hogy az állítás nem igaz, a Harris család a karácsonyt ünnepelte decemberben.

Forrás: V4NA nyomán

Check Also

Külső fenyegetés miatt lezárták a Capitoliumot – Videók

Lezárták helyi idő szerint hétfőn délelőtt a Capitoliumot egy külső biztonsági fenyegetés miatt, írja a BBC nyomán …