2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Undorító halálkampányba kezdett a Jobbik is: szerintük Orbán Viktort terheli a felelősség

Gyurcsány Jobbikja: a kormány elhibázott válságkezelése miatt egy Csorna városnyi magyar ember esett áldozatul.

A csicskapárt közleményben reagált a koronavirus.gov.hu tájékoztatására, miszerint átlépte itthon a 10 ezret a koronavírusban elhunytak száma.

A Jobbik azt írja: „a kormány elhibázott, embertelen és önző járványkezelése nemzeti tragédiába sodorta az országot. Ez a tragédia szükségtelen volt, és elkerülhető lett volna felelősségteljes intézkedésekkel. Orbán Viktor és kormánya próbálja mindenki másra áthárítani a felelősséget, de ezért a katasztrófáért Orbánt személy szerint felelősség terheli.”Emlékeztetnek a közleményben arra, hogy az EU járványügyi központja (ECDC) szerint a magyar Covid-19 kumulált halálozás a harmadik legmagasabb az EU-ban és a teljes járványidőszak halálozási száma is többszöröse a hasonló méretű és a környező országokénak. Ezzel egyidejűleg az utóbbi hónapokban, a KSH adatai szerint, a nem Covid halálozás is soha nem látott rekordokat dönt. A nemzeti oldal elárulói szerint arra, hogy más európai országokkal összevetve Magyarországon ennyivel több emberéletet követelt a járvány, semmilyen más magyarázat nincs, „mint az Orbán-kormány alkalmatlansága, önzése és képmutatása. Az elhunyt 10.000 fő megfelel egy magyar város teljes lakosságának, és ötszöröse az 1956-ban a barikádokon elesett magyarokénak. A Covid-ban elhunytak közül sokan sajnos teljesen értelmetlenül és szükségtelenül fejezték be idejekorán életüket, mert a haláluk elkerülhető lett volna, ha a – minden hatalommal felruházott – kormány idejében cselekszik, illetve helyes döntéseket hoz.” A balliberális párt hangsúlyozza, „lett volna idő felkészülni, tömegesen tesztelni, izolálni a fertőzést, észszerű korlátozásokat bevezetni, ahogyan azt más országok felelős kormányai meg is tették. Lett volna idő, ha a rendelkezésre álló időt nem pocsékolja el az Orbán-kormány, és a nyarat nem adriai jachtozással töltik a felkészülés helyett.” Jákobék azt írják:
„Orbán a kormányzást hatalmi játszmának tekinti, és a hatalmon maradásért bármit feláldoz, ha kell, emberéleteket is. Azonban a néppárti Jobbik nem tűrheti szótlanul egy cezaromániás ember ámokfutását és szolgalelkű mameluk kormányának elhibázott válságkezelését, hiszen annak immáron egy Csorna városnyi magyar ember esett áldozatul.”
A keresztény- és magyarellenes Gyurcsányhoz dörgölőző párt Máté evangélium egy versével zárja a közleményt: „Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal… így kívülről ti is igaznak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és törvényszegéssel."Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató