Dráma: Az EU-s országok közül utolsóként kezdte meg az oltást Hollandia

A magyargyűlölő Mark Rutte vezette kormány komoly bírálatokat kapott azért, mert későn kezdte meg a vakcinációt.

Nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy két héttel lemaradtunk más országoktól – védekezett a kormányfő a holland parlamentben.

Mint ismert, az ország tavasszal is látványosan rosszul kezelte a koronavírus-járványt. Hiába lehetett tudni, hogy Olaszországban egyre rosszabb a helyzet, a kormányzati intézkedések elmaradtak, így a turistáik sokáig gond nélkül utazhattak a fertőzött területekre.

A holland védekezést a halogatás és a késlekedés jellemezte tavasszal – számolt be az Origo.

A lap szerint tavasszal még saját koalíciós partnerei is kritizálták, amiért kevés tesztet és kontaktkutatást végeznek. Az őszi hullám alatt szintén késlekedett az intézkedések meghozatalával a holland kormány, aminek következtében drasztikus szigorításokat kellett bevezetni az országban. Az országban uralkodó elégedetlenséget jól jelezte, hogy augusztusban több holland nagyvárosban is zavargások alakultak ki.

A járványhelyzet decemberre annyira rossz lett, hogy öt hétre teljesen bezárták az országot, csak az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak lehetnek nyitva. A bejelentéskor az is elhangzott, hogy a kijárási tilalommal járó rendkívüli intézkedések legalább öt hétig maradnak érvényben.

 

Check Also

A Parler után a Telegram-ot is el akarják tüntetni

Az amerikai székhelyű nonprofit szervezet bepereli az Apple-t, hogy távolítsa el a Telegram-ot a gyűlöletbeszéd …