Ehhez pofa kell: Gyurcsány kiakadt a “pár ezer erőszakos” amerikai állampolgárra

„Amerikát szoktuk a földkerekség legerősebb demokráciájának tartani. Tegnap ezt a demokráciát támadta meg pár ezer állampolgára indulattal, erőszakkal” – kezdte a Capitolium ostromára reagáló bejegyzését Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke közösségi oldalán arról ír: Trump elnöksége fontos örökséget hagy ránk. „Annak megértését, hogy a nacionalista, nárcisztikus populizmus mit hoz ránk” – magyarázza Gyurcsány, aki szerint „nem lehet állandóan ellenséget keresni, az embereket folyamatosan harcba hívni így a nemzetet megszakítani, mert az emberek egy része a végén hazafias meggyőződésből megy neki saját nemzetének.”

„És ebben a pillanatban a haza korábbi leghangosabb védelmezői a haza meggyalázói lesznek. Ez történt most is. A nacionalista, nárcisztikus populizmust Trump világtényezővé tette. Most ő ölte meg. Ez az egyetlen, amit vele kapcsolatban nem érdemes bánni. Amerikának meg kívánjuk, hogy legyen újra a világ legerősebb demokráciája, és vállaljon sokkal több felelősséget a világ iránt. Ha így lesz, akkor nem volt hiába sok év küzdelem” – zárta sorait Gyurcsány Ferenc.

 

Check Also

Mostantól Donáth Anna az arcátlanság mértékegysége

Hidvéghi Balázs belerúgott egyet a momentumos hazaárulóba:   „A momentumos EP-képviselő Facebook-bejegyzésében egyenesen Orbán Viktort …