2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geri levélben oktatja ki Orbán Viktort az oltási programról

A levelet Karácsony Gergely Gál J. Zoltán osztotta meg Facebook-oldalán.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége levelet küldött a miniszterelnöknek „egy pontos, gyors a lehető legtöbb embert érintő oltási programmal kapcsolatban” – tudatta Facebook-oldalán Karácsony Gergely.A Karácsony Gergely (a Magyar Önkormányzatok Szövetségének társelnöke és a Budapesti Önkormányzati Szövetség elnöke), Gémesi György (polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke) és dr. Kiss László (polgármester, a Budapesti Önkormányzati Szövetség társelnöke) által aláírt levélben hangsúlyozzák: semmi nem lehet most fontosabb annál, hogy a lehető leggyorsabban, a lehető legtöbb honfitársunk hozzájusson a koronavírus elleni ellenőrzött és hatékony oltáshoz. „A magyar polgárok egészségének és biztonságának minden mást megelőző garantálása mellett a hatásos vakcina és a hatékony oltási program segítheti a magyar gazdaság válságból való kilábalását, szolgálja több százezer, egzisztenciáját féltő magyar munkavállaló és a kilátásaikban bizonytalan magyar vállalkozások érdekét” – fogalmaznak.
Véleményük szerint azonban a lehető leghatékonyabb oltási program csakis az önkormányzatok bevonásával valósítható meg, ezért – „az önkormányzatok és a kormány között fennálló viták és nézetkülönbségek ellenére” – együttműködést javasolnak és ajánlanak három területen is: a koronavírus-oltással kapcsolatos közbizalom növelésében, valamint oltási program kidolgozásában és lebonyolításában.
„A kormány együttműködési hajlandósága annak felismeréséből kell fakadjon, hogy a koronavírus ellen hatékony védelmet adó, megbízható vakcina biztosítása a magyar polgárok számára a lehető legszélesebb körben olyan nemzeti érdek, amely felülír minden hatalmi-politikai szempontot, vagy propagandacélt. Az önkormányzatok e nemzeti cél érdekében ajánlanak segítséget a kormánynak, az együttműködés kizárólag a kormány és miniszterelnök úr belátásán és felelősségérzetén múlik” – zárul a levél. A dokumetumot teljes terjedelmében itt olvashatja el:  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató