„Anyád az asszonyság” – a Facebookon tombol a volt MNB-alelnök

Pár nappal később már jóval visszafogottabban mondta el Rónai Egonnak, hogy miért rossz, amit a kormány csinál.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban „asszonyságnak” nevezte Karikó Katalin magyar tudóst, amivel nagy felháborodást okozott Bodnár Zoltán politológus számára.

„Anyád az asszonyság” – írta ugyanis az MNB egykori alelnöke Lakner Zoltán politológus Orbán Viktort idéző posztja alá. Bodnár neve a többi között onnan lehet ismerős olvasóink számára, hogy őt nevezte a VI. kerületi momentumos polgármester, Soproni Tamás „a legtisztább kezű szakembernek” .

A bankár később maga is szentelt egy bejegyzést a miniszterelnök Karikó Katalin munkásságával kapcsolatos megnyilvánulásának.

„Itt van nekünk ez a 66 éves, nyugdíjkorú, kisújszállási asszonyság, ez a Karikó Katalin, valami molekuláris biológus vagy ilyesmi, mindegy is, a lényeg az, hogy magyar, akinek oroszlánrésze van a COVID-vakcina kifejlesztésében. Nem csoda, hát egy ilyen különleges nép ez a magyar, a meleg vizet is mi találtuk fel, meg a spanyol (valójában magyar) viaszt. Büszkék is vagyunk erre a derék magyar asszonyságra. Ha megkapja a Nobel-díjat, küldünk majd neki egy csokor virágot, addig is kezeit csókoljuk” – írta a jegybank egykori alelnöke.

Érdekesség, hogy Bodnár pár nappal később már az ATV kamerái előtt kritizálta a kormány gazdasági válságkezelését.

Bodnár fentebb idézet kommentje

Forrás: Mandiner

Check Also

Karókkal esett egymásnak a kiccsalád, ketten életveszélyesen megsérültek

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén …