Büdösszájú Tordai túl van az idei első őrjöngésen: Varga Mihály irodájára támadt

A mérhetetlen Párbeszéd képviselője ismét randalírozott.

Tordai Bence szerint a pénzügyminiszter felelős a II. és a III. kerületet ért kormányzati elvonásokért. Varga Mihály rongálást emleget.

ordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője akciózott péntek délután Varga Mihály pénzügyminiszter irodájánál ,és olyan plakátokat ragasztott az épület ablakára, amelyeken az “Ellopott orvosi rendelő” volt olvasható. Tordai a dekorálós akcióról videót is készített, melyet feltöltött a Facebookra.

A Párbeszéd politikusa szerint a kormány a december 31-i rendeletével “elképesztő megszorítással” sújtotta e két kerületet is: a II. kerülettől 6 milliárd, míg a III.-tól közel 3,5 milliárd forintot vett el, amit az orvosi rendelők építésére és felújítására szántak volna. Míg a vidéki rendelők nagyrészt megújultak, addig a két fővárosi kerületben találhatók a ’70-es évek színvonalán állnak – mondta Tordai, aki úgy véli,

az elvonásokért Varga Mihály a felelős.

Varga minderre a Facebookon reagált, mint írta: Tordainak a pesthidegkúti irodája előtt tartott produkciója akár a rongálás vétségét is felveti. És valamiért a washingtoni események jutottak erről eszébe. A pénzügyminiszter hozzátette: nem tettek le arról, hogy a II. és III. kerület intézményei megújuljanak, de szerinte ebben az önkormányzatoknak is nagyobb szerepet kell vállalniuk.

Varga közölte: Budán és Óbudán jelenleg több egészségügyi fejlesztés zajlik. Példaként említett az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetet (ORFI), a Szent János Kórházat, a Szent Margit Kórházat, a Budai Irgalmasrendi Kórházat, valamint a Szent Ferenc Kórházat és a háziorvosi rendelőket.

Forrás: HVG

Check Also

Maki-Zay: Ha győzedelmeskedünk, mindenkit elszámoltatunk

Megérkezett Hódmezővásárhely “ura” is. Keménykedik a Facebookon. „Lehet, hogy Vásárhelyen még mindig tízezren vannak, akik …