2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Három gyerekével tartott hazafelé egy hajdú-bihari nő, mikor egy "fiatal" letámadta és megerőszakolta

Szexuális erőszak miatt 3 év 5 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Püspökladányi Járásbíróság egy fiatalkorú férfit, aki egy gyerekeivel sétáló nőre támadt rá az utcán 2020 májusában egy Hajdú-Bihar megyei településen - írja az MTI, a Debreceni Törvényszék pénteki közleményére hivatkozva. Az első fokú ítélet nem jogerős.A tényállás szerint a bűncselekmény elkövetésekor az elkövető még csak 17 éves volt, és ismerte a nőt, akire rárontott.
Ittasan, hátulról támadta meg a három kiskorú gyermekével sétáló 33 éves anyát, kitépte kezéből a kerékpárt, amin gyerekülésben annak 5 éves fia ült, felborította a biciklit, majd a nőt az út melletti füves részen a földre lökte, levetkőztette és megerőszakolta. A nő próbált ellenállni és segítségért kiabált. Két kisebb gyereke pedig a közeli otthonuk irányába menekült segítséget kérni, 11 éves legidősebb lánya pedig sokkos állapotban felhívta a segélyhívót. A férfi ezt észlelve elmenekült kerékpárjával, a helyszínre érkező rendőrök viszont pár óra múlva elfogták. Azóta javítóintézetben van letartóztatásban. A bíróság csütörtökön távmeghallgatás után
fenyegetéssel és erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt 3 év 5 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a férfit.
Az ítélet szerint a súlyos büntetést a bűncselekmény elkövetésének „kirívóan durva, gátlástalan, útonállásszerű” elkövetési módja indokolja, „hiszen a vádlott ösztönszerű vágyainak kiélése során teljes mértékben közömbös volt aziránt, hogy mindeközben egy általa is ismert családanyát, gyakorlatilag három kiskorú gyermeke szeme láttára erőszakol meg a nyílt utcán”. A bíróság a férfi megbánását sem tekintette őszintének és meggyőzőnek, miután a róla készült javítóintézeti vélemény és jellemzés szerint még most is igyekszik cselekményét elbagatellizálni. A bíróság ítélete ugyanakkor nem jogerős, mert a férfi és védője részben téves jogi minősítés, részben enyhítés iránt fellebbezést jelentett be. A férfi a másodfokú eljárásig továbbra is letartóztatásban marad - olvasható a közleményben.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató