2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Jákob a "mi kis mini Trump-unknak" nevezte Orbán Viktort

A gyurcsányista Jobbik elnöke Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor állásfoglalására a washingtoni eseményeket illetően.

Jakab Péter bejegyzésében felidézte: Orbán Viktor péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában azzal reagált a Capitolimban történtekre, hogy „ő nem minősít más országokat”.„Hát persze. Ő csak Európát szokta köpdösni, meg a beiktatásra váró új amerikai elnököt. Olyanokat, mint Trump, vagy a saját népére támadó fehérorosz Lukasenka, na, olyanokat valóban nem minősít” – nehezményezi a Jobbik-elnök, aki szerint a magyar miniszterelnök – ahogy Jakab fogalmaz: „a mi kis mini Trump-unk” – inkább a rabszolgatörvény ellen tüntető magyarok és „Trump ürgebőrbe – vagy valami hasonlóba – bújt fanatikusai” között vont párhuzamot. Jakab úgy véli érdemes tisztázni valamit. „Amerikában Trump vereséget szenvedett. Nagyon” – szögezi le a pártelnök, aki szerint Trump és Orbán hasonlóak.
„Egyik sem tud veszíteni. Egyik sem magában keresi a hibát, hanem mindig másokat okol. Valahogy úgy, ahogy Orbán bajsza, Kövér elvtárs mondta minap a pártsajtóban: ha 2022-ben vereséget szenved a Fidesz, az azért lesz, mert a háttérhatalmak majd elcsalják. Tiszta Amerika. Ott most ugyanezzel a szöveggel fanatizálta a bukott Trump a híveit, akik aztán törtek zúztak. Emberek haltak meg azért, mert egy bukott elnök nem tudott veszíteni” 
– vélekedik Jakab bejegyzésében. Majd úgy folytatja: „És akkor Orbán ezekhez az emberekhez hasonlítja azokat a magyar melósokat, akik utcára vonultak 2 éve azért, hogy legyen életük a munka mellett? Hogy ne hajszolják őket halálba a vég nélküli túlórával? Hogy ne alamizsnáért kelljen robotolniuk éjt nappallá téve?” Jakab bejegyzését azzal zárja: két évvel ezelőtt – Orbánnal ellentétben – ő is ott volt a Kossuth téren, ahol megtanulhatta, mi is az összefogás, és büszke rá, hogy mára az ellenzéki pártok is „megtanulták a leckét”. „Az összefogás ugyanis mindig legyőzi a gyűlöletet. Amerikában és Magyarországon is” – zárja bejegyzését Jakab, aki szerint a magyar népnek mostanra „elege lett abból, hogy egymás ellen fordítanak bennünket”.Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató