Orbán Viktor bejelentette: februárig maradnak a korlátozó intézkedések

Az általános iskolák, óvodák nyitva maradnak, a középiskolákban marad a digitális oktatás. A kijárási korlátozás is marad. A miniszterelnök szerint a kiszámíthatóság legalább olyan fontos, mint a hatékonyság.

Az Operatív törzs jelentése szerint 42 549 egészségügyi dolgozót oltottak be eddig. Más országokban is azt látja, hogy a fenntartások az oltásokkal szemben folyamatosan csökkennek. A hétvégén minden 150 főnél nagyobb idősek otthonában élőt be tudják oltani – erről Orbán Viktor beszélt a Kossuth rádióban. A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy fontolják meg az oltást az emberek, ő is be fogja oltani magát, amikor a sor rá kerül.

80 ezer főre elegendő vakcina érkezett eddig az országba, ez kevés, ezért az operatív törzs úgy döntött, hogy február elsejéig meghosszabbítják a korlátozásokat – jelentette be a miniszterelnök. Az általános iskolák, óvodák nyitva maradnak, a középiskolákban marad a digitális oktatás. “A kijárási korlátozás úgy marad, ahogy eddig volt. A kiszámíthatóság legalább olyan fontos, mint a hatékonyság – mondta.

Forrás: ATV

Check Also

Toroczkai: 2021-ben a közösségi médiát kell megostromolni – irány a Hundub, a “magyar Facebook”!

1848-ban nyomdát, 1956-ban rádiót, 2006-ban tévészékházat, 2021-ben pedig a közösségi médiát kell megostromolni. Most még …