A román sportolók hamisított felszerelésben versenyeztek az olimpián – megvannak a felelősök

El kellett telnie néhány évnek, hogy végre bíróság elé állítsák a borzasztóan kínos riói botrány okozóit.

Pörögnek az évek, s bizonyára már Önök is megfeledkeztek a Rióban versenyző román olimpikonok körüli 2016-os botrányokról.

Az egy dolog, hogy az ország legalább ötven éve nem produkált olyan gyenge eredményeket, mint a legutóbbi olimpiai játékokon, de közben az is kiderült, hogy szegény sportolók hamisított ruházatban utaztak ki a világ legnagyobb sporteseményére – erről annak idején itt írtak részletesen.

A versenyzők arra panaszkodtak, hogy a felszerelések (trikók, versenydresszek, melegítők stb.) gyenge minőségűek, több ruhadarab elszakadt, kinyúlt vagy színét vesztette, Ana-Maria Popescu párbajtőrvívó még azt is megjegyezte, hogy még a menekültek csapata is jobb cuccokkal volt ellátva, mint a románoké.

Ezt követően ki is robbant a botrány az Olimpiai és Sportbizottság (COSR) berkeiben, az akkori elnök (Alin Petrache) pedig szépen bele is bukott, a rendőrség pedig vizsgálatot indított az ügyben.

Több mint négy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy kiderüljön, a COSR négy akkori alkalmazottját végre bíróság elé állítják a hamisított sportfelszerelés ügyében.

A botrányt kirobbantó Gazeta Sporturilor és a tolo.ro úgy tudja, az ügyészek szerint Ioan Dobrescu főtitkár, Carmen Trocan igazgató, Georgeta Mișcă jogász és Silviu Dumbravă ügyvezető a felelős azért, hogy a román sportolók gyenge minőségű, hamisított cuccokban jelentek meg az olimpián.

Forrás: Főtér

Check Also

“Gracias negrito” – ezért tiltották el 3 meccsre a Manchester United játékosát

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) három mérkőzésre eltiltotta Edinson Cavanit, a Manchester United uruguayi csatárát.   …