Bolond Szél nagyon kiakadt Merkelre és az Európai Bizottságra

A független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán arra reagál, hogy beruházási megállapodást köt egymással az Európai Unió és Kína. Szerinte ugyanis „európai közösségünk nem válhat Kína gazdasági és hatalmi terjeszkedésének eszközévé”.

Rávilágít arra is, hogy megállapodás elsősorban a német ipar érdekeit hivatott szolgálni, ugyanis nagyobb hozzáférést biztosít az autóipari cégeknek az 1,4 milliárdos kínai piachoz. Azon az állásponton van, hogy ha a megállapodás életbe lép, az még nagyobb gazdasági függést jelent majd Kínától, és még kisebb mozgásteret az Uniónak abban, hogy nyomást gyakoroljon Kínára bármilyen területen, például az egyre fokozódó elnyomás, vagy a klímaválság kérdésében.

Egyenesen kijelenti, nincs helye mellébeszélésnek. Kína egyre magabiztosabb gazdasági és politikai nagyhatalom, az Unió részéről pedig a lehető legrosszabb válasz erre az, ha még szorosabbra fűzi gazdasági kapcsolatait Kínával – fogalmaz posztjában.

Emlékeztet arra is, hogy az Európai Bizottság és Angela Merkel nem sokkal azután kötötte meg Kínával ezt a megállapodást, hogy az Európai Parlament állásfoglalást hozott a kényszermunkáról és az ujgurok helyzetéről a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen. A december 18-án elfogadott állásfoglalásban az EP világosan kimondja, hogy a Kínával kötött átfogó beruházási megállapodásnak megfelelő kötelezettségvállalásokat kell tartalmaznia és Kínának ratifikálnia kell az ILO kényszermunka tilalmáról szóló egyezményeit. Ehhez képest a megállapodás semmilyen komolyan vehető garanciát nem tartalmaz, csak annyit ír, hogy Kína „folyamatos és tartós erőfeszítéseket tesz” a ratifikáció érdekében – hangsúlyozza.

Hozzáteszi a végén Szél Bernadett, hogy nagyon fontos számára ez az ügy, ezért rendszeresen megosztja majd álláspontját.

Forrás: ATV

Check Also

Öngyilkos lett egy magyar katona a déli határon

A PestiSrácok.hu információi szerint csütörtökön meghalt egy fiatal magyar katona a déli határszakaszon. Úgy tudják, …