Hóban, fagyban sem csökken a migrációs nyomás

Bakondi szerint változást csak az jelent, hogy a zöldhatár helyett egyre inkább járművekben megbújva próbálnak az unió területére jutni az illegális migránsok, sokszor 40-50 fős csoportokban.

A korábbi évekkel ellentétben ezen a télen nem csökken a magyar határokon a migrációs nyomás – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bakondi György közlése szerint változást csak az jelent, hogy a zöldhatár helyett egyre inkább járművekben megbújva próbálnak az unió területére jutni az illegális migránsok, sokszor 40-50 fős csoportokban.

Az aktivitást jelzi, hogy csak az elmúlt héten több mint 1900 határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok, és az elmúlt évben 455 embercsempész ellen indult eljárás – tette hozzá.

A főtanácsadó úgy vélte, aggodalomra ad okot, hogy az Európai Unió elnökségét átvevő portugál kormány kötelező szolidaritást sürget a migránsok befogadása területén. Ez pedig egybecseng az Európai Bizottságnak a 23 millió migráns befogadására vonatkozó akciótervével – hívta fel a figyelmet. „Ez pedig megegyezik a Soros-tervvel” – fogalmazott.

A magyar kormány szerint viszont a szolidaritás nem állhat pusztán befogadásból. Az megvalósulhat a schengeni külső határok védelmével, vagy a migránsokat kibocsátó országok támogatásának útján is – mondta Bakondi György.

Forrás: MTI

Check Also

Büdösszájú Tordai túl van az idei első őrjöngésen: Varga Mihály irodájára támadt

A mérhetetlen Párbeszéd képviselője ismét randalírozott. Tordai Bence szerint a pénzügyminiszter felelős a II. és …