Trump új közösségi oldalt ígért, közben a Parlert le akarja tiltani az Apple

A Twitterről véglegesen kitiltott Donald Trump nagy dolgot ígér, hamarosan bejelentést fog tenni.

Péntekről szombatra virradó a Twitter örökre eltiltotta az Egyesült Államok leköszönő elnökét kedvenc platformjának használatától. Trump ezután egy olyan cselhez folyamodott, melyet szinte biztosra lehetett venni, hogy meglép: személyes fiókja helyett az Egyesült Államok mindenkori elnökének fenntartott @POTUS (President Of The United States) kormányzati Twitter-csatornára írta ki gondolatait.

A Twitter szabályzata szerint abban az esetben, ha egy kitiltott felhasználó új profilon próbál visszatérni a platformra, akkor azt a csatornát is felfüggesztik. Mivel ebben az esetben egy hivatalos kormányzati csatornáról van szó, így a @POTUS-t természetesen nem kapcsolták le, csupán törölték Trump bejegyzéseit. (A jelenleg 33,4 millió követővel rendelkező @POTUS csatorna használatának jogát hamarosan Joe Biden kapja majd meg, lenullázott számlálóval, az új elnöknek mindig újra kell kezdenie a követőtábor toborzását.)

The Verge technológiai magazinnak sikerült képernyőképet készítenie Trump tweetjeiről. Az elnök a @POTUS csatornán azt írta, a Twitter régóta egyre messzebb és messzebb merészkedik. Trump azzal gyanúsítja a vállalatot, hogy a demokratákkal és a radikális baloldallal közösen tiltották most őt a Twitterről.

 

A leköszönő elnök azt üzente követőinek, hogy már tárgyalásban vannak más oldalakkal egy esetleges ottani csatorna indításáról. Trump üzenetében nagy bejelentést ígér. Valamint azt, hogy csapatával már vizsgálják annak lehetőségét, hogy saját közösségi oldalt építsenek már a közeljövőben.

A @POTUS csatornán közzétett bejegyzései törlése után Donald Trump egy újabb módon próbálkozott: kampánystábja @TeamTrump csatornáját tette közzé ugyanazt az üzenetet. Ezután a Twitter ez utóbbi csatornát – Trump személyes profiljához hasonlóan – végleg felfüggesztette.

Közben a Parler nevű alternatív közösségi oldalt is támadás érte. A Google megfenyegette a platform vezetőit, hogy vezessenek be szigorú alapelveket vagy le fogják tiltani őket is…

A Google Play már le is vette:

Forrás: HVG nyomán

Check Also

Halálos fenyegetéseket kap a konzervatív közösségi oldal feje

A Parler vezérigazgatója, John Matze és családja jelenleg bujkálni kényszerülnek. A konzervatívok körében népszerű Parler …