2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Cseh Katalin: a kormány megint nem készült fel, ügyetlenkedés és propaganda megy helyette

A hazaáruló momentumos EP-képviselő szerint a kormány ismét hibázik a vakcinákkal, nem készültek fel, az ügyetlenkedés és a propaganda megy helyette.Azt is megjegyezte, hogy legjobb közvélemény-kutatás 2022-ben a választás lesz. Régóta azt mondják, hogy az árokásást be kell fejezni, ezért próbálnak olyan intézkedéseket a zászlajukra tűzni, ami minden magyar érdeke, pl. az önkormányzatok közvetlen forráshoz jutása az uniós pénzekből. Az új költségvetés alapján Cseh szerint a városoknak is több lehetőségük lesz forrásokra, valamint az Unió is jobban tudja ellenőrizni a lopásokat.
A Momentum egy újabb adónem bevezetését is felvetette, a fideszes elit gazdagodását kívánja megadóztatni, lakásadó formájában. Cseh szerint jogos elvárás az, hogy a leggazdagabbak többel járuljanak hozzá a közterhekhez, különösen azokra tekintettel, akik a közvagyonból szerezték az anyagi javaikat.
Cseh Katalin az Európai Bizottság egészségügyi biztosához fordult a vakcinával kapcsolatban. Elmondta, hogy a beszerzést Brüsszel intézte, ezért szereztük meg olcsóbban, viszont az elosztást a magyar kormány végzi. Ezzel kapcsolatban vannak aggályai, hogy miként fognak eljutni a legapróbb településekig az oltások. Cseh szerint a hazai elosztás üteme nem megfelelő, pár tízezer embert sikerült beoltani eddig. Magyarországon eddig nem létező dolog volt a vakcina-szkepticizmus, mindig magas volt az átoltottság, most viszont a top háromban vagyunk Európán belül oltásellenességben- magyarázta az EP-képviselő. Cseh szerint ezt kommunikációval lehet csökkenteni, a magyar kormány viszont megint hibázik, nem készültek fel, az ügyetlenkedés és a propaganda megy helyette. A bajor miniszterelnök is kritizálta az EU-s vakcina beszerzése, ő sem gondolja hogy tökéletesen járt el az EU, lehetett volna gyorsabban, lehetett volna tömegesen. Ha külön-külön pályáznak az országok, akkor a gazdagabb országoknak jó lett volna, pl. Németországnak, de Magyarországra biztos, hogy később jutott volna el. Jogállamisági mechanizmus kapcsán elmondta, hogy január 1-től ketyeg az óra, az uniós biztosok az Európai Parlamentben azt mondták, hogy fél évet számolnak a bírósági eljárásra, és amennyiben a bíróság időhúzásra játszik, gyorsított eljárást kérnek.Forrás: ATV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató