2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Csúcson a jobbikos aljasság: Most egy DK-s véresszájú komcsi öregasszonnyal riogatnak

Új csúcsokra hágott a Jobbik. A párt kommunikációjában 2020 februárjában történt jól észrevehető változás, amikor B. Ferenc Attilát, a Jobbik álhírportáljának, a Zsúrpubi.hu-nak a főszerkesztőjét nevezték ki kommunikációs igazgatónak. Azóta a Jobbik Facebook-oldalát elárasztották a kormányellenes mémek, amelyek egy része féligazságokat, lózungokat, jó része pedig teljes sületlenségeket tartalmaz vagy olyan témákat mos össze, amelyeknek semmi közük egymáshoz,- írja a Magyar Nemzet. Ilyen volt például az a hazugság, hogy Kaleta Gábor, a pedofil képekkel lebukott diplomata fideszes lenne, miközben egy karrierdiplomatáról van szó – aki a Gyurcsány-kormányok alatt is szolgált. De Kaleta ügyét felhasználták például akkor is, amikor a diplomata egy erőtlen és felháborító ítélet nyomán pár százezer forintnyi büntetéssel megúszta a pedofil képek birtoklását. Ezt párhuzamba állították a Jakab Péterre kiszabott 4,4 millió forintos parlamenti bírsággal – aminek semmi köze a bíróságokhoz, a büntetést Jakabra az Országgyűlés szabta ki. A léc tehát nem volt magasan, de ezt is sikerült leverni: január 8-án a párt egy láthatóan dühös idős hölgyet hasonlított a Capitolium ostrománál feltűnt „Trump-sámánhoz”. A Jobbik már többször is gyalázta a nyugdíjasokat, de most alaposan mellé is fogott.

A Jobbik szerint a „Trump-sámán” fickó megfeleltethető a dühös arckifejezésű, nyugdíjaskorú hölggyel, aki szerintük „Orbán híve” Fotó: Jobbik Magyarországért Mozgalom/Facebook.

   
A bökkenő, hogy a hölgy, akit „Orbán hívének” titulálnak a képen, nagyon nem a miniszterelnök híve.
A 2016-ban saját bevallása szerint 74 éves hölgyet a HVG.hu kapta kameravégre a Népszabadság bezárása elleni Kossuth téri tüntetésen. Bizonyos mondatai azóta mémmé váltak, ami viszont igazán rejtélyes, hogy valami miatt a hölgy lett az „agresszív fideszes nyugdíjas” archetípusa a Youtube–Coub–TikTok háromszögben, egyszerűbben, az internet videós bugyraiban.  A Magyar Nemzet némi keresgélés után megtalálta az eredeti, HVG.hu által készített videót, amelyből szinte azonnal világos lesz, hogy a hölgy melyik oldalon áll.        Forrás: Magyar Nemzet  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató