2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Jobbik azonnali hatállyal felfüggeszti újpesti önkormányzati képviselőjének párttagságát

A párt közleményében tudatta: felszólítják Szabó Balázst önkormányzati képviselői mandátuma visszaadására is.

A közleményben azt írják: ma megjelent egy cikk a hvg.hu-n, amelyben arról írnak: hogy a súlyos polgárháború után geopolitikai konfliktus színterévé vált Közép-afrikai Köztársaságban 2020. december 27-én megtartott, kétes tisztaságú választásokon magyar választási megfigyelők is részt vettek. "A Moszkva-barát jelölt győzelmét hozó voksolásra, feltehetően orosz szervezéssel magánrepülőn a közép-afrikai fővárosba, Banguiba röptetett magyar választási megfigyelők egyike Szabó Balázs újpesti önkormányzati képviselő volt" - közlik. [caption id="attachment_95766" align="alignnone" width="1000"] A radikális jobbikos, aki ma már az újpesti Momentum szövetségese lett[/caption] Mint írják, Szabó Balázs a Jobbikot sem utazása előtt, sem azt követően nem tájékoztatta sem arról, hogy "egy polgárháborús ország kétes tisztaságú választásán megfigyelőként vesz részt", sem pedig arról, hogy utazását ki szervezi, és kikkel vesz azon részt.
"Tekintettel arra, hogy a képviselő tevékenysége élesen szembemegy a Jobbik Elvi Nyilatkozatában lefektetett elvekkel, tette súlyos következményekkel jár: a képviselő párttagsága azonnali hatállyal felfüggesztésre került, etikai eljárást kezdeményeztünk vele szemben, és felszólítottuk önkormányzati képviselői mandátumának visszaadására" - írják.
Hozzáteszik: a Jobbik elkötelezett az európai értékek és az euroatlanti kapcsolatok fejlesztése és a demokrácia iránt. "Elfogadhatatlannak tartunk minden olyan kezdeményezést, amely az általunk vallott értékekre veszélyt jelent, ezért sem most, sem a jövőben nem fogjuk tolerálni azt, ha valaki a Jobbik nevével visszaélve, átláthatatlan hátterű intézmények szervezésében, kétes tisztaságú választásokat próbál meg hitelesíteni" - zárul a csicskapárt közleménye.   Lehet putyinozni! Ja, meg Ferinél magyarázkodni...    
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató