Összeverték egymást a migránsok egy ciprusi menekülttáborban

Verekedés tört ki az éjszaka egy ciprusi menekülttáborban, legalább harmincöt migráns megsebesült – jelentették kedden ciprusi hírportálok rendőrségi forrásokra hivatkozva. A Nicosiától nyugatra található Pournara táborában körülbelül hatszáz ember esett egymásnak, huszonnégyet kórházba szállítottak. Az ügyben vizsgálat indult.

Ciprus népszerű célpontja az Európai Uniót elérni próbálóknak, a migránsok Törökország és a Közel-Kelet felől érkeznek a sziget partjaihoz. A ciprusi hatóságok tájékoztatása szerint kedd reggel újabb tizenkilenc ember ért partot a sziget északnyugati részén. Kedden Nikosz Núrisz belügyminiszter a RIK3 rádióállomásnak adott interjújában leszögezte: nem tudnak több embert befogadni. Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök többször jelezte, hogy a földközi-tengeri migrációs mozgások különös tehertételt jelentenek országának, hozzátéve, hogy Ciprus népességének már több mint három és fél százalékát migránsok teszik ki.

Ciprus augusztusban ötezer, a szigetre érkezett ember befogadását kérte az uniós tagállamoktól, csökkentve ezzel az alig egymillió lakosú országra háruló aránytalan terheket.

Forrás: MTI

Check Also

Külső fenyegetés miatt lezárták a Capitoliumot – Videók

Lezárták helyi idő szerint hétfőn délelőtt a Capitoliumot egy külső biztonsági fenyegetés miatt, írja a BBC nyomán …