2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az ENSZ belekötött Magyarországba, erre kaptak egy válaszlevelet és ki is akadtak

Az elmúlt években többször is jelezte az Egyesült Nemzetek Szövetsége, hogy a magyar kormány egy-egy tette ütközik az általa is elfogadott alapelvekbe. Általában nem válaszoltak, legutóbb viszont mégis megtették.
Csak az elmúlt két évben tizenhárom alkalommal jelezte az Egyesült Nemzetek Szervezete emberi jogok védelméért és alkalmazásáért felelős intézménye a magyar kormány felé, hogy szerintük jogsértést követnek el,- siránkozik Soros blogja. Az újság információi szerint bár nem szokta megütni a magyar nyilvánosság ingerküszöbét, az ENSZ rendszeresen emel szót, amiért a kormány politikája sokszor ütközik a Magyarország által is elfogadott alapokmány emberi jogi alapelveibe. Az utolsó ilyen 2020 decemberében volt, akkor a kormány az országgyűlés elé vitte az örökbefogadás szabályainak szigorításáról, és a kilencedik alkotmánymódosításról szóló törvényjavaslatait. Decemberben levélben kérték tisztelettel a kormányt, ne fogadják el a kilencedik alkotmánymódosítást, de célt nem értek vele, ugyanis ugyanezen a napon át is ment, a Fidesz pedig vastapssal ünnepelte. A kormány a hasonló kritikákat általában válasz nélkül hagyta, viszont ezúttal három nappal később válaszolt is a levélre, ez viszont a hírek szerint elképesztette a bizottságot: a kormány hangsúlyozta, hogy fenntartja magának a jogot annak megfhatározására, kiket tekint családnak, az “anya nő, az apa férfi” rész pedig pusztán “a biológiai igazság”.
Magyarország Alaptörvénye ebben a szellemben határoz meg közös értékeket, amik áthatják az ország jogrendszerét, és egyben a természet megváltoztathatatlan törvényeit tükrözik"
- áll a válaszban. Az újság ENSZ-ben dolgozó kapcsolatai azt mondták, a válasz olyan hangvételű volt, amilyeneket Venezuelától szoktak kapni.
 Forrás: HVG
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató