2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Itt az újabb felháborító álhír: egy szó sem igaz abból, hogy pünkösdig zárva maradnak az éttermek és szállodák

Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek.
MAGYARORSZÁG KORMÁNYA ILYEN DÖNTÉST NEM HOZOTT. A BRÜSSZELI FORRÁSBÓL ÉRKEZŐ VAKCINÁK NEM ELEGENDŐEK A TÖMEGES OLTÁS ELINDÍTÁSÁHOZ, EZÉRT A KORMÁNY KÍNÁVAL ÉS OROSZORSZÁGGAL IS TÁRGYAL VAKCINÁK TÖMEGES BESZERZÉSÉRŐL, HOGY MIELŐBB ELINDULJON A TÖMEGES OLTÁS MAGYARORSZÁGON!
A kormányzati reagálás Flesch Tamás ma délutáni nyilatkozatára tett válaszreakció. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke, Flesch Tamás úgy látja, nem valószínű, hogy pünkösd előtt kinyithatnak az éttermek és a szállodák. Szerinte nemcsak itthon, Európa többi országában is hasonló a helyzet, hiszen az átoltottság és a járvánnyal kapcsolatos adatok nem indokolják a korábbi nyitást – adta hírül a 24.hu. A fentiekről több hazai éttermes és szállodás is kézhez vehette Flesch Tamás tájékoztatását, amely e-mail formájában landolt a szövetség tagjainak postaládájában. Az Index megkeresésére a belső levél kiszivárgásának hírére az elnök elmondta,
AZ ÁLTALUK PROGNOSZTIZÁLT DÁTUM NEM TÉNY, A KÖRÜLMÉNYEKET MÉRLEGELVE, AZ OLTÁSOK ÜTEMÉT FIGYELVE MA ÍGY LÁTJÁK A HELYZETET.
„Természetesen az ellenkezőjének drukkolunk, de felelősségünknek érezzük, hogy a tagjainkat felkészítsük a helyzetre” – húzta alá a lényeget Flesch Tamás, aki a levelet rengeteg szerkesztőségbe is eljuttatta, akik teleokádták álhírrel az internetet ismételten.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató