2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Megígértük: Lebuktatjuk Hadházyt! Soha nem volt szakdolgozata, amit most bizonyítunk is

Hadházy nyilvános (www.parlament.hu oldalon található) önéletrajza szerint, 1998-ban szerzett diplomát a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen. Utána néztünk volna miből is írta diplomamunkáját, miről is szól a szakdolgozata, de úgy látszik az rejtélyes módon eltűnt (!) nem fellelhető az Állatorvostudományi Egyetem könyvtárában sem!

Az egyetem interneten elérhető szakdolgozat keresőjében, ha rákeresünk a Hadházy névre a következő találatokat adja ki az adatbázis!

Találatok száma: 1 ( Szerző=Hadházy ÉS Tárgyszó=szakd* ) 

Növényvédőszerek, növényvédelmi elljárások vadveszélyességének megitélése engedélyezés előtt, vadtoxikológiai vizsgálatok : Szakállatorvosi szakdolg. / Hadházy Árpád [nyomtatott anyag], 1979 (Szakáo.) (Raktár)

Tehát szép katonás rendben látható, hogy Hadházy Árpád 1979-ben (!) írt szakdolgozata megtalálható az Állatorvostudományi Egyetem könyvtárában, nem kölcsönözhető, de megtekinthető! Akkor viszont hol lehet, miért nem található meg ugyanitt Hadházy Ákos 1998-ban, közel 20 évvel később írt szakdolgozata? Vajon mi lehet ennek az oka? Felvetődik a kérdés, esetleg hasonló okok miatt tűnt el szőrén szálán, mint Gyurcsány Ferenc szakdolgozata is, akivel szemben felmerült, volt sógora szakdolgozatát használta fel, vagyis plagizált? Előfordulhat, hogy Hadházy, a korrupcióellenes harc hőse ilyet tett volna? Ha mégis ez történt, mondhatnánk iróniával, biztos csak fiatalkori botlás volt, ugyanakkor nem lehet következmények nélkül hagyni, hiszen ez mind jogilag, mind erkölcsileg egy olyan súlyú cselekmény lenne, amivel senki sem lehet egy országgyűlés tagja!

 Természetesen az is lehet, hogy hibás az adatbázis és nem tartalmazza a megfelelő adatokat (J), ennek ellenőrzését úgy végeztük el, hogy a keresőbe véletlenszerűen gyakori szerző neveket írtunk be (Kiss, Nagy, Kovács, stb.) ezekre a nevekre érdekes módon rengeteg találatot hozott 70-es, 80-as, 90-es és 2000-es évekre is, tehát nem valószínű, hogy valamelyik évfolyam kimaradt volna!

 

 Ha tovább keresünk az Állatorvostudományi Egyetem könyvtárának adatbázisában Hadházy Ákos nevére az alábbiakat találjuk, 9 anyagot, TDK dolgozatot, cikkeket, de sehol nincs a szakdolgozat, ami alapkövetelménye lenne a diplomának!

Találatok száma: 9 ( Szerző=Hadházy Ákos ) 

 

 

1.

 

A glükokortikoid receptor gén expressziójának változása patkány regenerálódó májának sejtjeiben : TDK dolg. / Hadházy Ákos [nyomtatott anyag], 1997 (TDK-dolg.)

 

2.

 

Kiegészítő vizsgálati eljárások a csípőizületi dysplasia diagnosztikájában : Irodalmi áttekintés / CSIKÓS Károly - VARGA József - BÁNDY Pál - HADHÁZY Ákos [nyomtatott anyag], 2000 (O-27)

 

3.

 

"Kullancsos" a kutyám / HADHÁZY Ákos [nyomtatott anyag], 2003 (O-547)

 

4.

 

"Kullancsos" a kutyám / HADHÁZY Ákos [nyomtatott anyag], 2005 (O-547)

 

5.

 

A kutyák babesiosisa. A járványmenet és a klinikai kép változása Szekszárdon 1992 és 1999 között / CSIKÓS Károly - VARGA József - HADHÁZY Ákos - BÁNDY Pál [nyomtatott anyag], 2001 (O-27)

 

6.

 

A kutyák babesiosisa járványmenetének és klinikai képének változása Szekszárdon 1992 és 1999 között / CSIKÓS Károly - HADHÁZY Ákos - VARGA József - BÁNDY Pál [nyomtatott anyag], 2000 (O-830)

 

7.

 

Mesaortitisszel szövődött postpartum metritis kutyában : Esetismertetés / HADHÁZY, Ákos - SZIRÁKI Edina [nyomtatott anyag], 2004

 

8.

 

Neurológiai differenciál-diagnózis 4 eset tükrében I. / ANGYAL Gábor - IGNITS Éva - HADHÁZY Ákos [nyomtatott anyag], 2007 (O-830)

 

9.

 

Neurológiai differenciál-diagnózis 4 eset tükrében II. / ANGYAL Gábor - IGNITS Éva - HADHÁZY Ákos [nyomtatott anyag], 2007 (O-830)

 

Ugye emlékszünk Schmitt Pál esetére?

Miután kiderült, hogy doktori értekezését jelentős részben másolta, nemcsak, hogy le kellett mondania minden tisztségéről, hanem az egyetem Doktori Tanácsa megfosztotta a címétől is! Vajon, ha kiderülne ugyanez Hadházyról mi történne? Lemondana országgyűlési képviselői posztjáról, visszavonná diplomáját az Állatorvostudományi Egyetem? Ezúton felszólítjuk Hadházyt, öntsön tiszta vizet a pohárba, haladéktalanul hozza nyilvánosságra szakdolgozatát! Adjon magyarázatot arra, hogy miért nem lelhető fel az Állatorvostudományi Egyetemen, hiszen ha a 70-es évek anyagai kategóriák alapján megtalálhatók, akkor egy 1998-ban készült szakdolgozatnak it ott kellene lenni! Természetesen ahogy Gyurcsánytól is hallottuk, bizonyára Hadházy sem tudja, hogy mit csinált az egyetemi könyvtár a szakdolgozatával, de neki bizonyára megvan otthon még, csak nem veszítette el egy költözésnél, mint Gyurcsány?

Amennyiben Hadházy nem ad magyarázatot a plágium gyanújára, úgy követeljük, hogy az illetékes egyetemi hatóságok folytassák le a szükséges eljárást, hasonlóan ahhoz, ahogy ezt Schmitt Pál esetében megtették!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató