2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Publicus: a 18. kerület kormányváltást szeretne, a legtöbb ellenzéki Kunhalmi Ágnesre szavazna

A Publicus Intézet felmérte, milyenek a kormánypárt és az ellenzéki jelöltek esélyei a főváros 18. kerületében.

A Publicus Intézet a 18. kerületben végzett felmérést. A mintába 1009 fő került, a telefonos adatfelvételt augusztus 8-11 között végezték. Ebből kiderült, hogy a megkérdezettek 48 százaléka azt szeretné, ha az összefogott ellenzék nyerné a választásokat, és 42 százalék szeretné, ha továbbra is a Fidesz kormányozna. 10 százalék nem tudja, vagy nem válaszolt.

Pártpreferencia alapján a következő az állás: a Fidesz-KDNP szavazóinak 99 százaléka válaszolta azt, hogy továbbra is a Fideszt szeretné kormánypártnak Magyarországon. Az MSZP szavazóinak 100 százaléka szeretné az összefogott ellenzéket kormányon látni, a DK-sok 99 százaléka szeretné ugyanezt. Összességében az ellenzéki szavazók 98 százaléka szeretne változást, a kormánypártiak 99 százaléka pedig azt, hogy a Fidesz maradjon hatalmon.

Kunhalmi Ágnes vagy Lévai István?

Arra a kérdésre, hogy a választók kire szavaznának szívesen a választókerületben, ha csak Kunhalmi Ágnes (MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Momentum) vagy Lévai István (Fidesz-KDNP) közül választhatnának, összességében 50 százalék tenné le voksát Kunhalmi Ágnes mellett, 33 százalék pedig Lévai Istvánra szavazna.

Pártpreferenciák alapján az ellenzéki érzelműek közül 95 százalék szavazna Kunhalmira, és 3 százalék Lévaira. A fideszesek 66 százaléka Lévait, 19 százaléka Kunhalmit támogatná, 15 százalék nem tudja, vagy nem válaszolt. A lakóhely jellege szerinti bontásban Kunhalmi Ágnesre a kertes házban, a társasházban és a panelben lakók közül is többen szavaznának.

DK-Liberálisok vagy Fidesz-KDNP?

A Publicus a fenti kérdést ismét feltette a választóknak, de a második körben már Ferencz István (DK-Liberálisok) és Lévai között kellett választaniuk. Összességében 35-35 százalék szavazna Ferenczre és Lévaira is, itt 30 százalék nem válaszolt.

Pártpreferencia szerinti bontásban a fideszesek 79 százaléka szavazna Lévaira, 3 százalék Ferenczre. Az ellenzékiek 84 százaléka támogatná Ferenczet, 14 százalékuk nem tudja vagy nem válaszolt. A kertes házban és társasházban lakók is inkább Lévaira adnák le voksukat, míg a panelben élők inkább Ferenczre szavaznának.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató