2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szavazzatok a jelenlegi kormányzat megmaradása mellett! - Budaházy üzenete a brutális ítélet után

"A személyes sérelem nem előrébbvaló a nemzet ügyénél. Szavazzatok a jelenlegi kormányzat megmaradása mellett!"

Összesen 117 év szabadságvesztés szabott ki a bíró 17 vádlottas ügyben, 15 embert talált bűnösnek, 2 embert felmentett. Az első alkalommal meghozott, 2016-os ítéletben 125 évet szabtak ki 17 emberre.

Tehát ez az ítélet gyakorlatilag megegyezik, viszont egyes vádlottak - többek között Budaházy György - esetében sokkal súlyosabb mértéket tartalmaz, az idő múlása ellenére, és annak ellenére, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok még jobban megdőltek ebben a megismételt eljárásban.

Az ítéletnek az egyes vádlottakra vonatkozó részei:

Budaházy Gyuri előzetes letartóztatásban és őrizetben 2 év 7 hónapot töltött, házi őrizetben 790 napot. A kiszabott fegyházbüntetésbe az előzetes letartóztatás és őrizet minden napja egy az egyben beszámít, a házi őrizetben töltött napok egyötöde vehető figyelembe letöltöttként. Ezért 3 évet kell a kiszabott büntetésbe beszámítani: erre figyelemmel ha így emelkedne jogerőre a rá kiszabott  szabadságvesztés büntetés, akkor

Budaházy György legkorábban 14 év múlva szabadulhat, azaz 2036 áprilisában.

 

2. rendű 14 év letöltendő (korábbi 12 év helyett)
3. 15 év letöltendő(korábbi 7 év 10 hónap helyett)
4. 8 év letöltendő(korábbi 10 év helyett)
5. 7 év letöltendő (korábbi 9 év helyett)
6. 1 év 6 hónap (3 év próbaidőre felfüggesztve, korábbi 10 év helyett) ez jelentős enyhítés
7. 4 év letöltendő (korábbi 10 év helyett)
8. 13 év letöltendő (korábbi 10 év helyett)
9. 11 év letöltendő (korábbi 6 év 10 hónap helyett) tehát majdnem megduplázta…
10. 2 év 6 hónap letöltendő (korábbi 5 év 4 hónap helyett)
11. 12 év letöltendő (korábbi 7 év 2 hónap helyett) ez majdnem duplázás
12. 2 év 6 hónap letöltendő (korábbi 5 év helyett)
13. 3 év 6 hónap letöltendő (korábbi 5 év helyett)
14. Felmentés
15. 2 év (4 év próbaidőre felfüggesztve, korábbi 10 hónap fogház helyett)
17. Felmentés
18. 4 év letöltendő

A súlyosabb elítélteknek (Budaházy és 4 másik vádlott) a bíró elrendelte az azonnali letartóztatását és őket el is vezették. Álarcos, BV-s bevetési egység jelent meg, azonnal megbilincselték őket és elvitték Budaházy Gyurit és 4 társát, majd már bilincsben kellett ítélet indokolásán jelen lenni. Az eljárás az 50-es évek legrosszabb hangulatát idézte. A hallgatóságból kiszakadt a tiltakozás, felháborodott hangok hangzottak el, megrendelt, koncepciós ítéletet emlegettek, ezért kitiltott mindenkit a tárgyalóteremből a bíró.

Emellett rendkívül magas bűnügyi költséget szabtak a vádlottakra, van olyan, akinek 3 millió forintot kellene megfizetnie. Ezek után kijelenthető, hogy egyértelműen olyan jogtipró, önkényes ítélet született, ami semmilyen módon nem egyeztethető össze a vonatkozó jogszabályokkal. Mivel ebben a megismételt eljárásban lényegében azok a bizonyítékok is megdőltek, amelyeket tudjuk, hogy tisztességtelen, törvénytelen módon szereztek be még Gyurcsány-Bajnai időszakban és ebből kreálták meg a magyar terroristapert.

Abban bizakodik most mindenki, akárhogy is alakul ez a döntés, a másodfokú bíróság nem fogja engedni, hogy ez a gyalázatos ítélet hatályban maradjon, és mint ahogy először is képes volt a törvényességet biztosítani ebben az úgy látszik, a Fővárosi Törvényszék erre képtelen. Dr. Ignácz György, a bíró minden fogadkozás ellenére, hogy ő törvényes ítéletet fog hozni, ezt most nem volt képes megtenni. Egyébként bőven lett volna lehetőség, hogy az ügyet közkegyelemmel rendezze a politika: a Nemzeti Jogvédő Szolgálat tavaly emléktörvény koncepciót nyújtott be a 2006-os rendőrterrorra vonatkozóan, ezt egy sima feles törvénnyel lehetett volna rendezni.

Most az is felmerült, hogy egyéni kegyelmet kellene minden elítélt vádlottnak igénybe kell vennie gyorsított eljárásban. Így ha már a politika nem mentette meg a hazafiakat, ezt legalább a leköszönő köztársasági elnök megteheti. Exkluzív videónk a teremből:


 
Gaudi-Nagy Tamás is súlyos kritikát fogalmazott meg a bírói ítélettel szemben.

Budaházy György számított a legrosszabbra, egy teljes "menetfelszerelést" is magával vitt, aminek üres zsákját megkapták kétségbeesett és megdöbbent hozzátartozói, felesége, Edda húga, édesanyja, három gyermeke.

Budaházy György üzenete édasanyjához:

"A személyes sérelem nem előrébbvaló a nemzet ügyénél. Szavazzatok a jelenlegi kormányzat megmaradása mellett!"

 

Ilyen egy igazi Hazafi!

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató