2024. június 22. - Paulina
EUR : 396.43
USD : 369.91
Időjárás ikon34°20°

Publicus: A többség hitelt ad az eddigi hangfelvételnek, de további „atombombákat” vár Magyar Pétertől

Ha a kormánypártiak nem is annyira, de az ellenzékiek, a bizonytalanok és a Magyar Pétert ismerők jelentős többsége hitelt ad az eddigi egyetlen hangfelvételnek, amit a Tisza Párt alelnöke közzétett. További “atombombákat” várnak is tőle az emberek a Publicus Intézet felmérése szerint.

A Magyar Pétert ismerők 58 százaléka tisztában van a Tisza Párt vezetője által még március végén közzétett hangfelvételnek a tartalmával, amelyen a volt felesége, Varga Judit beszél. A válaszolók 75 százaléka pedig igaznak gondolja az abban elhangzó állításokat és vádakat – derült ki a Publicus Intézet Népszava számára készített felméréséből.

A Publicus Intézet Népszavában ismertetett felmérése szerint a felvétel tartalmával tisztában lévőknek mindössze 14 százaléka gondolja, hogy nem igazak az abban szereplő állítások, 11 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni.

Nagy viszont a kontraszt a kormánypárti és az ellenzéki szavazók között: míg a Fidesz–KDNP híveinek 25 százaléka ad hitelt Varga szavainak, az ellenzékiek 92, a Tisza Párt potenciális szavazóinak 94, a bizonytalanoknak pedig 79 százaléka.

Nagy a megosztottság abban is – írja a felmérés eredményeit elemezve a Népszava –, hogy vajon a felvételen szereplő vádak elég súlyosak-e ahhoz, hogy megrengessék az emberek bizalmát a kormányban. Összesen 48 százalék válaszolt igennel erre a kérdésre, szemben a nem válaszok 46 százalékával.

Ebben az esetben is a pártszimpátia a legfőbb vízválasztó: míg a Fidesz szavazóinak csupán 10 százaléka gondolja, hogy árthatnak a vádak a kormánynak, az ellenzékiek 56, Magyar Péter híveinek 85, a bizonytalanoknak pedig 51 százaléka véli így.  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató