2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Leszakadt egy viadukt Olaszországban, több tucat áldozat van

Leszakadt egy viadukt az olaszországi A10-es autópályán Genova felett kedd dél előtt nem sokkal. A balesetnek több tucat halottja van.

Az A10 a francia határon fekvő Ventimiglával köti össze Genovát. A most beomlott híd a hatvanas években épült.

Egy Olaszországban dolgozó újságíró azt twittelte, hogy a híd 200 méteres szakasza omlott le, és legalább 8 autó van a romok alatt. Az olasz sajtó is 10 körüli autóról ír szemtanúkra hivatkozva. Egy másik szemtanú azt mondta, először az egyik, 90 méter magas oszlop (pilon) omlott le, aztán maga a híd is.

A tűzoltók, mentők, rendőrök a helyszínen vannak. A romok között már keresőkutyás csoport is kutat az áldozatok után.

A viadukt alatt vasúti sínek, bevásárlóközpontok, raktárak, és néhány lakóépület van. A Twitteren, Youtube-on már láthatóak képek, felvételek a katasztrófáról.

A Corriere della Sera idéz egy tanút, aki hallotta a robajt, ami után mezítlábas, halálra vált emberek rohantak felé a romok felől.

"Borzalmas volt, láttam a hidat összeomlani" - mondta egy másik tanú. Épp álltunk a sorban, mögöttünk történt, aztán nem láttam semmit."

Az olasz sajtó azt valószínűsíti, hogy a tragédiát a viadukt szerkezeti hibája okozta.

2009 óta legalább négy hídbaleset történt Olaszországban, de ennyi áldozatot egyik szerencsétlenség sem követelt. 2009 áprilisában a Pó folyó áradása miatt omlott össze egy híd, egy sérült volt a balesetben. 2016 októberében Leccóban egy 108 tonnás teherautó hajtott a hídra, ami leszakadt, egy ember meghalt, öten megsérültek. Tavaly márciusban két halálos áldozattal és három sérülttel járó híd-összeomlás történt Ancona térségében.

Forrás: Index

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató