2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Afgán gyerek erőszakolt meg egy német kisfiút egy osztálykiránduláson

Kudarcba fulladt a kröchlendorffi osztálykirándulás, miután egy afgán származású gyerek megerőszakolta német osztálytársát. Az elkövető egy 11 éves szír és egy 11 éves afgán fiú is segítette – írta meg az Origo. 
A nyári szünet kezdete előtt egy 38 fős berlini általános iskola tanulói a kröchlendorffi kastély környékére mentek osztálykirándulásra. A történetről a történtekről az oe24 nevű osztrák internetes portál. számolt be. A lap szerint a kirándulást a csapatépítés jegyében szervezték, “azonban erőteljesen másképp alakultak a dolgok”.
Ma meg fogunk b***ni!”
– ordibálták osztálytársai egy 10 éves német kisfiúnak, aki úgy megrettent, hogy nem mert szólni tanárainak. Még aznap valóra váltották fenyegetésüket, és megerőszakolták a német fiút. Az oe24 leírása szerint két tizenegy éves tartotta, miközben társuk bántalmazta őt. Az osztrák portál hozzátette, hogy további két diák figyelte a történteket, azonban nem léptek közbe.A három tanár és egy nevelő nem hallott semmit, az áldozat egyik barátja értesítette másfél héttel később az eseményekről az iskolában dolgozó szociális munkást. Az elkövető egy fiatal afgán volt, aki korábban is tanúsított erőszakos magatartást. A fiú állítólag Iránban élt, többször erőszakos magatartást tanúsított osztálytársaival szemben. Az oe24 beszámolója szerint most pszichológiai jelentés készül róla, aminek eredményeképpen várhatóan többet nem térhet vissza az iskolába.
A Bild leírása szerint az iskola egy szociális gyújtópontban van. (Ez pontosan azt jelenti, hogy a környék teli van asszociális elemekkel és migránsokkal – a szerk.) Már maguk az iskolakezdők is alig mutatnak tiszteletet a tanárok felé, mocskosszájúan beszélnek. Egy olvasónk, aki felhívta a lap cikkére a figyelmet, a következő kommentárt tette hozzá: “Reggel hatkor, amikor küldte egy német ismerős az információt, akkor az onlineban még ott volt a tettesek nemzetisége. Amikor én megnéztem a neten 12:00-kor már nem voltak migránsra utaló nemzetiségek megadva.”
Forrás: Origo, Pestisrácok
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató