2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Orbán Viktor: Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség | Összefoglaló

Soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt – kezdte évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Várkert Bazárban.
Emlékeztetett, a Fidesz-KDNP harmadszor is kétharmaddal nyerte meg a választásokat, a magyar gazdaság pedig csaknem 5 százalékkal növekedett. A kormányfő elmondta, mély összefüggés van a politika és a gazdaság között, mégpedig az, hogy eredmények nem a vak szerencsének köszönhetők.
A magyar gazdaság hetedik éve folyamatosan növekszik
– jelentette ki. Orbán Viktor szerint sem a harmadik kétharmadot, sem pedig kiemelkedő gazdasági növekedést nem adták ajándékba. Hazánk mind a kettőért keményen megdolgozott. A politikus szerint köszönetet kell mondani a magyar embereknek, amiért "tekerik a magyar gazdaság biciklijét" és köszönetet kell mondani azoknak is, akik tudták, hogy biztos munkahely és növekvő fizetés csak akkor van, ha a kormányzás világa kiszámítható és rendezett.
Köszönet azoknak, akik tudták, hogy csak együtt lehetünk sikeresek, pontosabban, ha együtt sírunk és együtt nevetünk
– közölte. A miniszterelnök külön köszönetet mondott azoknak, akik tudták, hogy egy országként, egy nemzetként kell szembenézni a világgal, a próbatételekkel.
Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség
– idézte Wass Albertet.
Orbán Viktor feltette a kérdést
az ország mai állapotát értelmezhetjük-e felemelkedés történetként? Vajon, felfelé tartanak-e  magyarok?
A kormányfő szerint a választ úgy kaphatjuk meg, ha a mi helyzetünket összevetjük a korábbi évtizeddel. Emlékeztetett:  2009-ben a baloldali rémkormányzás vége felé az akkor évértékelőben elhangzott, Magyarországnak nem egyszerűen válságkezelő csomagokra, hanem teljes megújulásra egy új irányra van szükség.
  • egy ma született gyermek úgy számolhat, hogy jó eséllyel megéli majd a XXII. századot, mert a magyarok egyre tovább élnek
  • a házasságkötések száma nő
  • látványosan csökken a csecsemőhalandóság
  • a foglalkoztatottság 55 százalékról 70-re nő
  • a munkanélküliséget sikerült egyharmadára vágni
  • az államadósság 85-ről 11 százalékra sikerült visszametszeni
  • a jövedelmet folyamatosan nőttek, a minimálbér több mint a duplájára nőtt.
Orbán Viktor közölte, hisz abban, hogy az ember önbizalmát, tartását, akaratát erősen meghatározza, milyennek ítéli meg saját gyermekei esélyeit és hazája kilátásait. Szerinte ma azt látni, hogy a magyarok iparkodnak, hogy legyen mit átadniuk a gyermekeiknek és az unokáiknak, ez pedig felemelkedéstörténet.
Tíz év közös munkája eredményeként a magyarok ismét hisznek a jövőjükben
- közölte. A kormányfő szerint világosan kell beszélnünk, a jövőbe kell tekintenünk, hogy képes-e a magyar ember, a magyar nemzet, a magyar állam túlélni, képes-e győztesként kikerülni az erőpróbából. Orbán Viktor úgy fogalmazott, nemzetünk tíz év alatt talpra állt, völgymenetből hegymenetbe fordította az országot, visszavette a sorsa feletti önrendelkezés jogát, így győzelmi esélyekkel áll készen arra, hogy megvívja a reá váró küzdelmeket.
Győzni fogunk, újra és újra győzni fogunk
- jelentette ki a miniszterelnök, aki szerint nem a párt, hanem az ország győzelme a fontos. Közlése szerint minden magyar ember életet számít és az a cél, hogy mindenkinek legyen helye a magyar jövőben
Közösségünk nemzeti alapon áll
A politikus szerint a kormány politikája nem a divatos eszméknek szól, hanem a magyarság fennmaradása érdekében. Magyaroszág 15 millió szétfutó életből áll, de ezt a döntésekkel újra és újra egyesíteni kell. Mindenkinek azt kell kapnia, ami az érdekét szolgálja.
Orbán Viktor a magyar vállalkozóktól azt várja, hogy történelmi tettet hajtsanak végre, eszerint pedig az ország területén kívül kell létrehozni olyan befektetéseket, aminek a profitját haza tudják hozni, így ki lehet egyenlíteni a Magyarországról kivitt profit mennyiségét. Szerinte ez igaz nemzeti küldetés. Legkeményebb küldetésnek nevezte, hogy megnyíljon a felemelkedés lehetősége a szegényebb rétegek előtt is. A magyar baloldal törtánelmi szégyenének nevezte, hogy nem vette a szegényeket emberszámba. Kiemelte,
  • a kormány vállalta a szegénység elleni küzdelmet
  • visszaszorult az elterpeszkedő bűnözés
  • mindenki kapott esélyt, a becsületes és törvénytisztelő életre
  • lesz mindenkinek munkája, jut támogatás a fiataloknak, mindenkinek jut tisztes idős kor is, Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni.
Az ellenzékrőlOrbán Viktor kiemelte, Magyarországon megtörtént a baloldal és szélsőjobb koalíciója. A kommunista és a náci hagyomány kézfogója. Szégyennek nevezte, hogy az a személy, aki Budapest főpolgármestere akar lenni, a Jobbikot mentegeti. A miniszterelnök az ellenzéki politikusok tévészékházbeli akcióját kezdő színészek gyenge próbálkozásainak nevezte.
(Echo TV összefoglalója)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató