Vadhajtások

Magyarországra jön kampányolni Soros embere, európai baloldal csúcsjelöltje, Frans Timmermans

Egyeztetésre hívta a munka törvénykönyvének módosításáról a magyar szakszervezeteket Frans Timmermans, az európai baloldal csúcsjelöltje – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az MSZP és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (Maszsz) által celebrált találkozóra már Timmermans holnapi, budapesti érkezését követően sor kerülhet.

A lap megkereste Kordás Lászlót, a Maszsz elnökét, aki megerősítette a találkozó tényét, ám annak céljáról nem közölt részleteket. Kordás emellett elmondta: nem érkezett egyelőre válasz az Európai Bizottságtól a Maszsz által február elején elküldött, a munka törvénykönyvével kapcsolatos kifogásaira.

Egyre valószínűbb, hogy az európai baloldal a migráció kérdéséről kívánja elterelni a figyelmet úgy, hogy a munkavállalók félelmeit, a dolgozókat foglalkoztató kérdéseket tematizál” – kommentálta Szalai Piroska munkaerő-piaci szakértő azt, hogy miért egyeztet a baloldalhoz köthető szakszervezeti konföderációval Soros embere.

Mint azt a szakértő elmondta, a baloldalhoz köthető nemzetközi hálózat már az áprilisi magyar parlamenti választásokat követően felmérte a társadalomban uralkodó félelmeket. A munkavállalókra vonatkozó felmérések birtokában aztán ezek a szervezetek eltúlozták a munka törvénykönyvének módosításával kapcsolatos kommunikációjukat, hogy így kerülhessenek a hatalom közelébe.

Ezeket a felméréseket a német szociáldemokratákhoz köthető Friedrich Ebert Stiftung végezte a szakszervezetekkel együttműködésben, amely újabb jele annak, hogy az európai baloldal áll e hangulatkeltések hátterében szerte Európában.

A Magyar Szakszervezeti Szövetséget tehát színtisztán politikai célok motiválják.

Forrás: Hunhír