2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Nagyváradon továbbra sem viselik el a magyar feliratot a helységnévtáblán

Egyre gyakoribbak a magyarellenes akciók a városban, a tettesek nehezen, vagy sosem kerülnek elő.
 

Miután csak az elmúlt fél évben a magyar lobogót négy alkalommal rongálták meg a nagyváradi RMDSZ-székház bejáratánál – legutóbb egy táncikáló lány próbálta felgyújtani a zászlót –

  https://www.vadhajtasok.hu/2019/02/19/ket-honap-kellett-az-olah-rendoroknek-hogy-beazonositsak-a-magyar-zaszlo-gyalazo-not/

, hétfőn egy újabb magyarellenes akcióról számolt be a szövetség helyi szervezete. Ezúttal Nagyvárad Ogorului utcai bejáratánál fújták le fekete festékkel a helységnévtábla magyar feliratát.

Legutóbb tavaly, december közepén történt hasonló jellegű rongálás Váradon. A Bihar megyei RMDSZ Facebook-oldalán közzétett fotós bejegyzés szerint a táblát a szövetség helyi képviselői takarították le. Az elkövető ismeretlen, és nagy csoda lenne, ha a rendőrség bárkit is előállítana az ügyben, a hasonló magyarellenes akciók elkövetői közül ugyanis valamiért senkit nem sikerült azonosítani az elmúlt időszakban.

Hétfői fejlemény egyébként, hogy a Bihoreanul megtudta: a rendőrségnek állítólag sikerült azonosítania a magyarzászló-gyújtogatót: a napilap úgy tudja, egy 21 éves román nemzetiségű lányról van szó, a rendőrség ennél többet nem árult el.
Forrás: Foter.ro
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató