Vadhajtások

10 “újnémetet” tartóztattak le terrorcselekmény előkészítésének alapos gyanújával

A német ügyészség tájékoztatása szerint 10 embert tartóztattak le iszlamista támadás előkészítésének alapos gyanújával – írja a Voice of Europe az RT értesüléseire hivatkozva. A támadást egy jármű és  több fegyver felhasználásával tervezték elkövetni, céljuk minél több hitetlen meggyilkolása volt.

A letartóztatásokat egy terrorellenes rajtaütés eredményezte, amelyet a Frankfurt Rajna-Majna régióban hajtottak végre pénteken, számolt be róla a Welt, akik a rendőrségre és a frankfurti ügyészségre hivatkoznak írásukban. A hatóságok egy 21 és egy 31 éves testvérpárt tartanak számon fő gyanúsítottként, akik vélhetően a helyi iszlamista szalafista közösséggel voltak kapcsolatban. A letartóztatottak mindegyikét  iszlamista terrortámadás előkészítésével gyanúsítják, melynek célja a lehető legnagyobb számú hitetlen meggyilkolása lett volna.

Az ügyészség elmondása szerint a gyanúsítottak között van több német állampolgár, de egyéb származásra vonatkozó információt nem hoztak nyilvánosságra. A támadás előkészítése már előrehaladott állapotban volt, amikor a rendőrség sikeresen meghiúsította a terveket. A csoport, melynek tagjai 20 és 42 év közötti személyek, a hírek szerint kapcsolatban állt több fegyverkereskedővel és már kibéreltek egy nagyobb méretű járművet az akciójukhoz.

A péntek reggeli rajtaütésben megközelítőleg 200 rendőr vett részt. A razzia során több lakást átkutattak, ahol találtak többek között több mint 20 ezer euró készpénzt, több kést, kis mennyiségű drogot és rengeteg dokumentumot.

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu