2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Itt van az új Rammstein-dal, a Deutschland!

Megérkezett a Rammstein legfrissebb dala, videója, az elmúlt napokban már bőven és bőszen promózott, Specter Berlin rendezte Deutschland. Az április 12-én fizikai formátumban, vinlyen is megjelenő kislemezdal a május 17-én érkező új, régen várt, nemes egyszerűséggel Rammsteinnek keresztelt, természetesen majd többféle kiadásban is elérhető nagylemezen fog megjelenni.

Deutschland videójának már az előzetese is felháborodást váltott ki néhány németországi zsidó szervezetnél, Charlotte Knobloch, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának egykori elnöke szerint a zenekar

"...ezzel a videóval a zenekar átlépett egy határt. A Holokauszt a videóban látható módon való megzenésítése és trivializálása felelőtlen dolog."

Felix Klein, a német kormány antiszemitizmusért felelős tanácsosa ezt tette hozzá: "Véleményem szerint ez a művészi szabadság ízléstelen kihasználása."

A csapat legutóbbi nagylemeze, a Liebe Ist Für Alle Da 2009-ben jelent meg, friss dal legutóbb hivatalos felvételen a 2011-es Made In Germany válogatáslemezen megjelenő Mein Land, valamint a maxi B-oldalán kiadott Vergiss Uns Nicht volt - ha a Mein Herz Brennt zongorás átiratát nem számoljuk, persze.

A csapat a Rammstein című albumhoz öt klipet tervez kiadni, több helyen is lehetett hallani, hogy ez lesz a legutolsó, egyben legváltozatosabb nagylemez a kezdetek óta változatlan felállásban működő, nyáron - már régóta több helyen masszívan teltházas - arénaturnéra induló hatostól.

https://youtu.be/NeQM1c-XCDc

A nagylemez várhatóan az alábbi, a korábbiakhoz képest relatív egyszerű, bár stílusos borítóval fog megjelenni:

Forrás: Rockstation.blog.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató